23948sdkhjf

Fynboer ser enden på 19 svanemærkede etager i Kolding

Efter halvandet års arbejde fra totalentreprenør 5E Bygs side er det 19 etager høje boligtårn Kolding Sky nu så langt i opførelsen, at bygherre AP Ejendomme kan fejre, at byggeriet er ved at være ved vejs ende. Det sker den 18. maj, og de kommende beboere kan i løbet af juni flytte ind. Det skriver AP Ejendomme i en pressemeddelelse. 

Højhusets 70 meter rummer 98 lejeboliger, der er i størrelser fra 74-157 kvm, og en erhvervslejlighed.

– Med sin størrelse er Kolding Sky et markant byggeri i Kolding. Derfor har det gennem hele arbejdet med Kolding Sky været vigtigt, at det er en ejendom, som bliver opført med respekt for det eksisterende byggeri i Kolding, påpeger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i pressemeddelelsen.

Ros til totalentreprenøren  

Ud over at være et markant byggeri skiller Kolding Sky sig også ud ved - ifølge parterne bag - at være det første svanemærkede etagebyggeri i Jylland. Med Svanemærket lever ejendommen op til en række krav i forhold til indeklima og byggematerialer. Mærket stiller blandt andet krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter. 

– Vi oplever en stigende interesse for svanemærkede boliger, og den interesse gør sig gældende i hele landet, siger Peter Olsson, der samtidig roser totalentreprenøren 5E Byg for opførelsen af Kolding Sky: 

- 5E Byg har formået realisere de tanker, der har været for Kolding Sky på bedste vis. Corona-situationen satte desværre en stopper for, at vi kunne fejre håndværkernes arbejde med et rejsegilde, men vi er glade for, at vi med denne begivenhed kan fejre det store arbejde, som håndværkerne og 5E Byg udfører.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125