23948sdkhjf

Miljøkoncern laver sit hidtil største opkøb

Affalds- og miljøkoncernen Reconor overtager firmaet Sten & Grus Prøvestenen, som leverer miljøløsninger inden for jord- og affaldshåndtering til kunder i hovedsageligt Københavnsområdet, fra den belgiske koncern Group De Cloedt. 

Handlen er Reconors hidtil største opkøb, oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Sten & Grus Prøvestenen er som navnet antyder placeret på den kunstige ø Prøvestenen ved København, og firmaet råder over et behandlingsareal på cirka 75.000 kvm - en fordelagtig placering i forhold til eksempelvis opgaverne tæt ved kæmpeprojektet Lynetteholm. 

– Vi har været en mindre aktør inden for jord- og affaldshåndtering i Storkøbenhavn, og der har været en hastig udvikling på markedet for miljøløsninger. Derfor har vi nu truffet en strategisk beslutning om at fokusere og yderligere udbygge vor stærke position indenfor naturressourcer, og vi vurderer, at det er den rigtige beslutning at frasælge miljøaktiviteterne til Reconor Group, som kan videreudvikle virksomheden, lyder det fra Rene Gosvig, direktør i Group De Cloedt Danmark, i meddelelsen.

Reconor-gruppen, der består af Norrecco og City Container, er en førende miljøløsningsvirksomhed inden for logistik og ressourcemæssig håndtering af jord- og særligt bygge- og anlægsaffald. 

Ressourcehåndtering sker i forretningsenheden Norrecco, som årligt håndterer ca. 1,6 mio. ton jord og 0,9 mio. tons byggeaffald. Købet af Sten & Grus Prøvestenen ventes at styrke netop Norreccos position i Københavnsområdet, hvor adgangen til nye behandlingsarealer er stærkt begrænset. Kapaciteten på Prøvestenen er sikret i minimum de næste 12 år. Desuden styrker opkøbet Norreccos processer til genanvendelse af bygge- og anlægsaffald i produktionen af byggematerialer.

Opkøbet af Sten & Grus Prøvestenen er det femte, som Reconor foretager siden Agilitas overtog i koncernen i 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157