23948sdkhjf

Licitationen mener: Der er brug for en bred aftale om infrastruktur

De igangværende infrastrukturforhandlinger fik i går tilsat kravet om en ny Hærvejsmotorvej fra Venstre.

Oppositionspartiet præsenterede sit udspil til nye infrastrukturprojekter frem mod 2035, hvor Venstre vil afsætte over 110 mia. kr. til nye projekter. Det er fire mia. kr. mere end regeringens forhandlingsoplæg.

Venstres udspil indeholder blandt andet en ny hærvejsmotorvej i Midt- og Sydjylland, en udbygning af den østjyske motorvej E45, ligesom en lang række landevejsprojekter er på programmet. Til gengæld vil Venstre ikke opgradere den østjyske jernbane, som regeringen ønsker.

Nu er oplægget kun et udspil til forhandlinger, men umiddelbart tyder intet på, at en Hærvejsmotorvej bliver en realitet. Hverken regeringen eller den røde fløj er videre opsatte på at gennemføre et sådant projekt.

Under alle omstændigheder er det godt, at Venstre et stykke ad vejen flugter med regeringen i ønsker til infrastrukturen, i og med at store dele af regeringens udspil lægger sig op af VLAK-regeringens udspil fra 2019.

Det borger for, at der kan indgås en langsigtet infrastrukturaftale, så der kan komme ro på hele området. Anlægsvirksomhederne har i alt for langt tid måtte leve med en stop and go-politik, hvor deres langsigtede planlægning bliver skudt i stykker.

Det skal en kommende infrastrukturaftale for alvor råde bod på. Det vil ikke kun komme anlægsbranchen til gavn, men også forhåbentlig gøre hverdagen bedre for borgerne. Uanset om Venstre kommer igennem med alle sine ønsker.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14