23948sdkhjf

Ny direktør køber sig ind i jysk entreprenør med 150 ansatte

Entreprenørvirksomeden Færch & Co styrker ledelsen efter flere år med fokus på opkøb og ekspansion. Det sker med ansættelsen af Martin Lampe, som med virkning fra den 1. maj 2021 er udnævnt til direktør med ansvar for økonomi, HR og service, oplyser firmaet med hovedkontor i Aalborg samt afdelinger i Aarhus og Odense i en pressemeddelelse. 

Den øverste ledelse i Færch & Co. består nu af Søren Worup, adm. direktør og ejer af 15 pct. af aktierne i entreprenørvirksomheden, samt Martin Lampe, der også overtager 15 pct. Sidste mand i ejerkredsen – og hovedaktionær – er Jørgen Enggaard med de resterende 70 pct. af ejerskabet. 

– Forretningen er vokset markant, og det kræver mere ledelse. Da jeg overtog stillingen som adm. direktør i 2010, var Færch & Co. et tømrerfirma med 35 ansatte. I dag er vi en entreprenørvirksomhed med 150 medarbejdere og et stigende aktivitetsniveau, siger Søren Worup og fortsætter:

Års fokus på opkøb og nye afdelinger

Ekspansion har stået højt på to do-listen hos Færch & Co i en årrække. I starten af 2016 etabelrede firmaet sig i Aarhus med købet af firmaet Solbjerg Tømrer- og Murerforretning, som i 2018 skiftede navn til Færch & Co. Aarhus fra Færch & Co. Solbjerg. 

I september 2018 etablerede firmaet også en afdeling i Odense med Jimmi Nielsen i spidsen. 

I kølvandet på udvidelserne ude i landet styrkede Færch & Co. sig i efteråret 2020 på hjemmebanen i Aalborg med overtagelsen af tømrerfirmaet Verner Fredsgaard & Søn, som havde cirka 20 medarbejdere, i Svenstrup lige syd for Aalborg.

– Martin Lampe skal være med til at styrke fundamentet i virksomheden efter en periode, hvor det er gået rigtig stærkt. Han kommer ind i ledelsen med stærke kompetencer inden for administration og økonomi, hvilket giver mig mulighed for at fokusere mere på salg og produktion. 

Fast gang på hovedkontoret genmmen nogle år

Den nye medejer og direktør er allerede et velkendt ansigt blandt medarbejderne i Færch & Co. Som indehaver af Matrix Support har han siden 2014 hjulpet virksomheder med økonomi, administration og sparring på direktionsniveau. Heriblandt Færch & Co., hvor han har haft sin faste gang på hovedkontoret i en årrække. 

Nu engagerer Martin Lampe sig så fuldt ud i Færch & Co. og i byggebranchen, som han kender fra sin tid som koncernøkonomichef hos dør- og vindueskoncernen Inwido i perioden 2005-2013. 

De 30 ansatte i Matrix Support er sikret gennem et salg af virksomheden til revisionsfirmaet Beierholm. 

Mere fokus på nybyggeriet

Renovering har været en styrkeposition for Færch & Co., men nybyggeri fylder i stigende i ordrebogen. 

– Renovering vil altid være vigtigt for Færch & Co., men det er også en del af vores målsætning at satse mere på nybyggeri. Vi er for øjeblikket ved at færdiggøre fem byggesager med i alt godt 125 nye boliger på Djursland og ser et stort potentiale langs den jyske østkyst, hvor der virkelig er gang i byggeriet, siger Søren Worup.

Han tilføjer, at firmaet generelt har fået en rigtig fornuftig start på 2021 med en forventet stigende aktivitet og forbedret indtjening.

– Men lige nu handler det først og fremmest om at styrke virksomheden hele vejen rundt. Vi skal konsolidere os, inden vi tager det næste store skridt, slutter direktøren.

Færch & Co. A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 26,3 33,4
Resultat af ordinær primær drift -13,5 -1,4
Resultat før skat -11,6 -1,5
Årets resultat -8,6 -1,1
Balancesum 54,9 74,8
Egenkapital 10,6 19,1
Gns. antal ansatte 85 73
Regnskabsåret blev afsluttet 30. april 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125