23948sdkhjf

Duer generer håndværkere i København: Nu bliver de skudt

Hvis du ser en mand med en salonriffel i skydeposition på taget af Panum Instituttet i København, er der ikke nødvendigvis grund til at gå i panik og tro, at noget forfærdeligt skal til at ske. 

Medmindre du er en due. I så fald har du god grund til at gå i panik og tro, at noget forfærdeligt skal til at ske. For det skal der. 

Det skriver TV 2 Lorry

I den forgangne weekend har en duepløkker pløkket duer ved universitetsbygningen, og i den kommende er der igen gang i riffelens skudsalver. 

I forbindelse med et renoveringsprojekt i en fløj af den store bygning har duer nemlig vist sig at udgøre et problem for håndværkerne og generet projektet i en sådan grad, at nogle nu skal dø ved skydning. 

- Håndværkerne kan simpelthen ikke komme til, for duerne har nærmest stået i kø for at komme ind i bygningen og bygge reder. De klatter over det hele, og det er i øvrigt sundhedsskadeligt at arbejde i, forklarer Inge Feigh Jensen, der er servicemanager på Campus Service Sund, som Panum er en del af.

Bygger rede på betonbjælker

Duerne sætter sig ifølge Panum Instituttet i stort omfang på betonbjælkerne over de vinduer, der er ved at blive renoveret. Her bygger de reder og ”generer betonprojektet meget”, som fakultet udtrykker det i en note på intranettet.

Foruden skydning bliver duerne også udsat for såkaldt duebeskyttelse, som navnet til trods i virkeligheden gør det modsatte af at beskytte duerne. Der er i stedet tale om skråplader, net eller bånd af pigge, som monteres oven på de bjælker, hvor duerne har bygget reder. 

Duerne vil blive skudt fra taget, hvorfor man som forbipasserende vil kunne se en mand med en salonriffel. 

- Vi har selvfølgelig adviseret politiet om det, så i tilfælde af at nogle skulle ringe ind og melde om skud, så ved de, hvad det handler om. Desuden forsøger jægeren at holde sig så usynlig som muligt, så folk i område ikke skulle blive bekymrede, siger Inge Feigh Jensen. 

 

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126