23948sdkhjf

VIP køber plads til 223 boliger på Vestsjælland

Efter Holbæk Kommunes udbud at et grundareal i Jyderup Nord imellem Aggersvoldvej og Præstemarken står det klart, at de nordsjællandske firmaer VIP Estate og VIP Construction skal stå for byudvikling i området.

Ejendoms- og byggefirmaerne har købt grundarealet i konkurrence med flere budgivere, herunder unavngivne lokale konsortier, oplyser Malik Khan Akram, marketingchef i VIP Construction, til Licitationen.

Planen for boligområdet på den godt 92.000 kvm store grund omfatter i udgangspunktet 223 boliger fordelt på 26 parcelhuse, 91 rækkehuse og 106 etageboliger, der i størrelse går fra 180 til 59 kvm. 

Søsterselskaber fra Hedehusene

VIP Construction og VIP Estate har base I Hedehusene og udfører totalentrepriser, nedrivning, betonarbejde, konstruktionsarbejde med mere primært på Sjælland. 

– Rådgiver, arkitekt og entreprenører er ikke faldet på plads endnu, skriver Malik Khan Akram i en mail til Licitationen, men tilføjer han, har man gjort sig ”nogle tanker”.

Muligheden for at få almennyttige lejeboliger integreret i planen bliver også undersøgt. Men, påpeger VIP Construction, kræver det, at både de økonomiske og politiske rammer gør det muligt.  

Arbejder mod byggestart allerede i år

Målet er at bebyggelsen skal leve op til bæredygtighedsprincipper svarende til DGNB Sølv med alt hvad det indebærer af niveau for af bæredygtighed omkring energi- og miljørigtige processer, materialer og byggemetoder, samt social diversitet, integrering af grønne arealer og regnvandshåndtering. 

VIP-selskaber er nu i gang med at planlægge byudviklingsopgaven i samarbejde med kommunen og rådgivere for at få afklaret muligheder i forhold til lokalplanforhold, grundens egnethed, samt de økonomiske og tekniske rammer for opgaven.  

Går alt som håbet vil bebyggelsen kunne komme i gang allerede i år, lyder det fra firmaet.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125