23948sdkhjf

Licitationen mener: Kønskampagne med masser af smæk i

Der er smæk på den kampagne, som DI netop har skudt i gang for at få virksomheder til at skrive under på, at de fremover vil arbejder intenst og målrettet på, at erhvervslivet får en mere ligelig kønsfordeling i ledelser og bestyrelser. Smæk på fordi kampagnen ved første øjekast ligner alle de andre hel- og halvhjertede forsøg på at skabe ligelig kønsfordeling i toppen af dansk erhvervsliv.

Og ekstra smæk, fordi kampagnen faktisk ved nærmere eftersyn skubber gevaldigt til den opfattelse som mange har, når talen falder på kønsfordeling; man skal da ikke vælge bestyrelse og ledere efter køn, men efter kompetencer, erfaring og netværk

DI udfordrer denne holdning blandt andet ved at fremhæve, at øvelsen handler om at udvide virksomhedernes adgang til at rekruttere blandt de allermest talentfulde.

Kampagnen kan også opfattes som et velment smæk til de mange virksomheder, som "kun" har mænd i bestyrelse og ledelse - netop fordi de mænd. Og måske er de slet ikke er kompetente nok. Fremover skal mænd vænne sig til at blive pustet i nakken af kompetente karrierekvinder på vej op af rangstigen.

Kun hver tredje medarbejder i den private sektor er kvinde. Samme tendens gør sig gældende på ledelsesniveauerne, hvor kvinder sidder på 26,6 pct. af stillingerne.

DI har sat som mål, at i 2030 skal 40 pct. af erhvervslivets ledere være kvinder - fordi de er kvalificerede og kompetente.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141