23948sdkhjf

Aarsleff køber entreprenør med 350 ansatte

Per Aarsleff Holding køber entreprenørselskabet Permagreen Grønland for 38,7 mio. kr. Det oplyser entreprenørvirksomheden i en selskabsmeddelelse torsdag formiddag.

Permagreen er et stort lokalt grønlandsk entreprenørselskab med 350 medarbejdere og en årlig omsætning på omkring 400 mio. kr. Selskabet, som har hovedkontor i Nuuk og afdelinger i Sisimiut, Maniitsoq, Narsaq og Qaqortoq, bygger alt fra boliger til institutioner, sygehuse, fabrikker og erhverv samt udfører de anlægsopgaver, som er relateret til byggerierne. 

Aarsleff-koncernen har igennem flere år udført enkeltstående byggeri- og anlægsprojekter i Grønland blandt andet i samarbejde med Permagreen og også med deltagelse af Aarsleffs islandske selskab Ístak hf. 

- Vi har flere projekter bag os og udfører lige nu Grønlands største skolebyggeri i Nuuk. Med erhvervelsen af selskabet får Aarsleff lokal tilstedeværelse og en styrket position i Grønland, hvor der lige nu sker stor udvikling med investeringer i ny infrastruktur og stigende boligbyggeri særligt i de større byer, udtaler Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør i Aarsleff-koncernen. 

Aftalen omfatter 70 pct. af aktierne i det grønlandsken entreprenørselskab. Den resterende ejerandel på 30 pct. bliver ligeligt fordelt mellem Permagreens nuværende adm. direktør Jeppe B. Steffensen og den nuværende produktionsdirektør Jesper J. Petersen, som begge fortsætter i ledelsen. Den tidligere hovedaktionær Preben Kold Larsen forsætter i Permagreen frem til juni 2022, hvorefter han overgår til en stilling som konsulent. 

Overtagelsen forudsætter de grønlandske konkurrencemyndigheders godkendelse og forventes ikke at ændre Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2020/21

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125