23948sdkhjf

Licitationen mener: Intet frit valg fra øverste hylde

Beskæftigelsen inden for elektrikerfaget stormer derudaf og har overhalet stort set den resterende bygge- og anlægsbranche.

Antallet af beskæftigede elektrikere er således steget med 10 pct. siden fjerde kvartal sidste år, hvilket er den største stigning i byggeriets underbrancher.

Tallene indikerer jo, at der er godt gang i arbejdet hos installatørerne, hvor der er en massiv efterspørgsel efter tekniske løsninger. Men det har også den slagside, at det kan hæmme væksten hos dem. For flere af installationsvirksomhederne må erkende, at de ikke kan vælge fra øverste hylde og få den fornødne kvalificerede arbejdskraft.

SIF Gruppen oplever eksempelvis lige nu bagsiden af den medalje. Virksomheden har over 300 elektrikere, men mangler i øjeblikket 30 mand, som virksomheden ikke kan skaffe. Det betyder, at SIF Gruppen går glip af 30 mio. kr. i omsætning.

Alle ved, at manglen på kvalificeret arbejdskraft ikke løses fra den ene dag til den anden. Men virksomhederne kan på den lange bane selv komme meget af det i forkøbet, så de igen har en chance for at vælge fra øverste hylde. Eksempelvis ved at oprette langt flere praktikpladser, så man selv uddanner den kvalificerede arbejdskraft.

Det bliver et langt sejt træk, som måske ikke kan løses uden politisk velvilje. For i bund og grund er det ikke kun et elektrikerproblem. Alle skriger efter faglært arbejdskraft. Naturligt nok. For alle vil jo gerne vælge fra øverste hylde.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19