23948sdkhjf

Brødrene Dahl henter IBM-chef til at sætte turbo på ny IoT-forretning

Det er en garvet dataspecialist og visionær forretningsmand, der nu sætter sig bag roret i Brødrene Dahls IoT-forretning. Steen Christoffersen, 52 år, har arbejdet med data, dataanalyse, machine learning og kunstig intelligens i mere end 20 år.

Han har været med til at starte software- og analysehuset SPSS op i Danmark, hvor han var direktør i 10 år. I 2009 blev virksomheden opkøbt af IBM, og Steen Christoffersen har siden da været leder for forskellige forretningsenheder i IBM med speciale i strategisk anvendelse af data.

Testlaboratorium for Saint-Gobain

Nu skal Steen Christoffersen sætte turbo på den strategiske IoT-forretning i landets største grossist på VVS og Vand & Kloak.

Brødrene Dahl opkøbte for et år siden IoT-kompetencecentret i MobilePeople, som spiller en central rolle i fremtidens Brødrene Dahl. Brødrene Dahl er allerede kommet langt på IoT-området. Både netværksaftaler og IoT-platformen, som er krumtappen i det hele, er på plads, og der er indgået aftaler med en håndfuld vandværker.

Udviklingen i den danske del af forretningen følges tæt af Saint-Gobain, som ejer Brødrene Dahl. Saint-Gobain har især en stor interesse for den dansk-udviklede IoT-platform, som kan genanvendes på andre markeder.

- Der er en kæmpe interesse for IoT i Saint-Gobain, og Brødrene Dahl er pionervirksomheden i den globale satsning. Vi går efter at blive markedsleder inden for IoT, og der er en meget stærk investeringsvilje til at forfølge målet. IoT ligger i tråd med Saint-Gobains grønne strategi, som spiller en meget vigtig rolle i alle selskaber. Vores IoT-løsninger er et konkret tiltag, der giver store muligheder for ressourceoptimering og klimaforbedringer, siger den nye Head of IoT i Brødrene Dahl, Steen Christoffersen, i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- For mig som IT-mand er det enormt interessant at komme med på den rejse. IoT har ulmet i mange år, og nu er der ved at komme knald på. Vi står på tærsklen til noget stort, og jeg glæder mig meget til at bidrage med min viden og erfaring i Brødrene Dahl.

 En åben platform uden begrænsninger

- Det at samle data ind er sekundært. Det er når data bruges til at forudsige noget, det bliver interessant og værdiskabende. Her har Brødrene Dahl valgt en meget visionær tilgang, fortsætter Steen Christoffersen.

I modsætning til de eksisterende, proprietære IoT-løsninger på markedet er Brødrene Dahls IoT-platform baseret på åbenhed. Det vil sige, at den kan bruges i samspil med forskellige typer hardware og netværksleverandører, og at den kan opsamle og analysere data fra mange forskellige områder. Det kan være vand, el, indeklima eller noget helt fjerde, når blot der sidder sensorer i den anden ende.

For Brødrene Dahl og Saint-Gobain i Danmark er det en appelsin i turbanen at få Steen Christoffersen ombord.

- Steen kender i forvejen vores IoT-platform, som er bygget på IBM-teknologi, hvilket er en klar fordel. Derudover har han en enorm indsigt i innovativ dataudnyttelse og erfaring med machine learning, kunstig intelligens og predictive analytics, som er nogle af de begreber, vi arbejder meget med. Han er samtidig en entreprenørtype med fokus på det operationelle, og det passer rigtig godt ind i vores kultur, siger Peter Møller, der er direktør for Saint-Gobain i Danmark, i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141