23948sdkhjf

Genudbud af Viborg-skole til 220 millioner - vælger fagentrepriser igen

Lysningen, en ny 13.000 kvm skole samt hal i Viborgbydelen Overlund, er igen sendt i udbud efter en annulleret budrunde tidligere på året

Planerne for Lysningen i Overlund har fra starten været at bygge en ny skole samt en hal, som kan skabe mere liv og samling i bydelen, et mødested for foreningsliv og andre beboere i Overlund. Med genudbuddet bliver det - ligesom i den oprindelige budrunde - 14 fagentreprenørers opgave at skabe denne ramme for 750 skoleelevers hverdag og mødested for hele bydelen. 

Hvorvidt nogle af de firmaer, som bød ind på projektet i første omgang, igen har budt ind i prækvalifikationen, kan Martin Olesen, Viborg Kommunes projektleder på Lysningen ikke oplyse for nuværende. 

Han kan til gengæld fortælle, at udbudsfrist er sat til den 25. juni, og licitation afholdes den 28. juni. Politisk behandling sker i august og kontrahering den 15. september. 

Lysningen i Overlund - ny skole og hal

Lysningen omfatter en ny skole til 750 elever og en ny idrætshal. Skolen skal senere kunne udvides til op til 1.300 elever. 

Bygningens bruttoetageareal udgør cirka 13 000 kvm fordelt på kælderetage, stueetage, 1. sal og 2. sal.

Desuden skal der kunne etableres en ny hal med fokus på springgymnastik og atletik.

Det nye samlingssted skal - som skolen og hallen i dag - danne ramme om undervisning og foreningsidræt, men der skal også skabes plads til nye idrætsgrene og de borgere, som slet ikke er organiseret. 

Bygningen opføres på de nuværende græsarealer omkring Overlund Hallen.

Planen lyder desuden på byggestart 22. september 2021, tilføjer Martin Olesen. 

Betonleverancer skabte usikkerhed om tidsplanen

Oprindeligt var planen, at den nye skole skulle stå klar til den 1. august 2023, men da færdiggørelse viste sig først at være realistisk til sommeren 2024 blev udbuddet annulleret.

Årsagen var en uventet stigning i leveringstiden for betonelementer som opstod efter, at hovedtidsplanen blev færdig i efteråret 2020. Indretning af bygningerne og inddragelse af de kommende brugere havde fyldt meget i processen, hvorfor der ikke var elastik nok i tidsplanen til at indarbejde de stigende leveringstider på beton.  

Og da tidsplanen - et grundlæggende forhold udbuddet - ikke længere holdt, så Viborg Kommune efter juridisk og udbudsretlig vurdering ikke andre muligheder end at annullere det udbuddet af fagentrepriser på projektet. 

Med genudbuddet det nye udbud lyder den forventede ibrugtagning igen på 1. august 2024, oplyser Martin Olesen, Viborg Kommunes projektleder på Lysningen, nu. 

Mens udbudsformen og antallet af fagentrepriser er den samme, sker der en mindre ændring i hvad der fra start indgår i projektet. 

Option bliver del af udbuddet 

Da udbuddet blev annulleret, lød vurderingen, at den økonomiske ramme for Lysningen med skole og hal igen ville lande omkring 215 mio. kr. – ud over at anlægsbudgettet bliver prissatsreguleret. 

– Byggeriet skal fortsat holde sig inden for en samlet økonomisk ramme på cirka 220 mio. kr., oplyser Martin Olesen, og påpeger, at det nu er inklusive multisalen, der indgik som option i det oprindelige projekt til 211 mio. kr.

Byggeriet, der dækker cirka 13 000 kvm fordelt på kælderetage, stueetage, 1. sal og 2. sal. ,skal opføres som et søjle- bjælkehus med bærende søjler i limtræ og dækkonstruktion i betonhuldæk. 

Facader udføres som udfyldende træelementer, træbeklædte, og træ/alu vindues- og dørpartier. Tage bliver tagpap delvist med mos- og sedumbelægning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14