23948sdkhjf

Milliardprojekt skifter hænder - Ishøj-firma står for byggeriet

Ejendomsudvikleren Gefion Group har netop solgt hele sit udviklingsprojekt på Engvej 155 på Amager, hvor der opføres op mod 653 ungdoms- og studieboliger samt erhverv. 

Projektsummen er på cirka 1,25 mia. kr., og der er tale om Gefion Groups hidtil største ejendomshandel, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Køber er et selskab etableret af Pareto Securities, som ejes af det svenske ejendomsselskab Studentbostäder i Sverige AB, som overtager boligerne i takt med at projektet færdigbygges. De første boliger afleveres i august 2021. 

Fakta: Engvej 155

Totalentreprenør: Bgb

Arkitekt: AI Arkitekter

Ingeniør: Oluf Jørgensen

Landskabsarkitekt: Opland

Projektsum i alt: Cirka 1,25 mia. kr.

Areal i alt: Cirka 23.000 kvm

Antal boliger: Cirka 653 private og almene ungdoms- og studieboliger

Erhverv: Supermarked (Netto), fitnesscenter, privat børnehave og café

Bgn med afdelinger i Ishøj og Skive har totalentreprisen de cirka 23.200 kvm byggeriet, og har egne håndværkere indenfor tømrer- og snedkerområdet.

– Det er et spændende projekt for os at gennemføre, for det trækker på alle vores kompetencer og erfaring inden for renoveringer, hvor gamle ejendomme ombygges til nye funktioner, sagde Mads Volmer Nielsen, projektchef og partner i BGB, i forbindelse med, at aftalen med Gefion blev præsenteret sidste år

Har ændret karakter flere gange

De mange boliger og erhverv er ved at blive opført i et tidligere kontorkompleks klods op ad Femøren metrostation. Der er tale om fire ejendomme, som bliver forbundet af en tværgående konstruktion med udsigt over Kastrup Fort og Øresund. Projektet indeholder forventeligt cirka 653 boliger, supermarked, fitnesscenter, en privat børnehave og café.

– Projektet har været helt fantastisk spændende at arbejde med og har undervejs ændret karakter flere gange, senest er der for eksempel opnået en dispensation som giver mulighed for at omdanne en del af ejendommen fra hotel til studieboliger, siger Thomas W. Færch, CEO, Gefion Group, i meddelelsen. 

Af de 653 ungdoms- og studieboliger er de 206 boliger udlejet til Housing Foundation Copenhagen-fond på en 10-årige lejeaftale, mens 75 boliger er solgt til Boligforeningen AAB. De resterende 372 boliger udlejer Gefion Group selv.

De første ungdoms- og studieboliger kommer til udlejning i april 2021 med indflytning allerede til august 2021.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14