23948sdkhjf

Fra Optimera til Davidsen til Stark – Danmarks største indtager klippeøen

Da byggecenterkæden Davidsen i 2019 overtog Optimera, lukkede den nye ejer forretningen i Rønne på Bornholm. Men nu varsler en ny spiller sin ankomst på klippeøen.

Til juni åbner Stark trælast og byggecenter i den tidligere Optimera-forretning i Rønne. Det bliver kædens første trælast på Bornholm, hvor Stark Danmarks adm. direktør, Britta Korre Stenholt, ser gode muligheder.

Vi har længe været interesseret i at etablere et byggecenter på Bornholm, hvor vi ser et voksende marked, som Stark allerede er en del af: Gennem de seneste to år har vi to gange ugentligt haft en lastbil på Bornholm med varer til vores lokale kunder. Dem glæder vi os til at yde endnu bedre service fra vores nye forretning i Rønne, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Fortsætter ekspansionen

Med etableringen i Rønne fortsætter Stark sin vækststrategi. I løbet af det seneste år har byggecenterkæden overtaget fire XL-Byg-forretninger i det sydfynske område og åbnet tre af de mindre Stark Shops i København. Med forretningen på Bornholm får Stark i alt 74 forretninger i Danmark.

Stark Danmark kom ud af 2020 med en omsætning på 7,4 mia. kr. og et resultat før skat på 362 mio. kr. 

Med en butik på 600 kvm og en lagerhal på 2.000 kvm bliver det nye byggecenter noget større end den tidligere Optimera-forretning og får også egen udkørsel til hele Bornholm. På sigt skal både butik og lager udvides til dobbelt størrelse.

Lokal forankring

Britta Korre Stenholt peger på, at det bornholmske indtog stemmer godt overens med Starks strategi om at være til stede lokalt og tæt på kunderne. Og det lokale spiller en vigtig rolle for den kommende Stark i Rønne.

Op til beslutningen om at etablere Stark i Rønne har vi kunnet trække på indsigt i lokale forhold fra flere af vores medarbejdere, der kommer fra Bornholm. De skal også være med til at starte den nye forretning op og hjælpe med rekruttering af nye, lokale medarbejdere. Vi forventer at ansætte 15-18 nye medarbejdere samt flere ungarbejdere, og det er vores ønske at rekruttere dem alle sammen på Bornholm, fortæller salgsdirektør Mads Brejnholt Madsen.

Han lægger stor vægt på at gøre Stark Rønne til en del af lokalsamfundet.

Vi kommer ikke bare buldrende ind fra færgen med det hele selv. I stedet kommer vi til at benytte lokale håndværkere til at gøre byggecenteret i Rønne klar, lige som vi ønsker at støtte det lokale foreningsliv. Selv om vi er en landsdækkende kæde med mange forretninger i hele Danmark, vil vi først og fremmest være de lokale håndværkeres foretrukne byggepartner, siger Mads Brejnholt Madsen.

Stark Rønne vil få fuldt varesortiment til både professionelle håndværkere og gør-det-selv folket. Derudover vil forretningen tilbyde alle Starks services, herunder egen udkørsel af byggematerialer og varer med dag-til-dag levering.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141