23948sdkhjf

Licitationen mener: Mon ikke byggebranchen kan overleve uden en boligjobordning?

Som temperaturerne så småt begynder at stige udenfor, stiger temperaturen på jobmarkedet i bygge- og anlægsbranchen.

Gårsdagens tal for beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen vidner således om en branche, hvor coronakrisen ikke har slået synderligt igennem på beskæftigelsen.

Faktisk er tallene ikke kun højere end før coronakrisen. De er også på sit højeste i 13 år - altså lige inden finanskrisen slog store dele af bygge- og anlægsbranchen mere eller mindre omkuld.

Flere faktorer spiller selvfølgelig ind. De mange boligejere har spenderet en stor del af tiden inden for husets fire vægge det seneste år. Det har selvfølgelig fået flere af dem til at kigge på boligen og sætte gang i renoveringsprojekter.

Samtidig blev det kommunale anlægsloft suspenderet sidste år, ligesom der er kommet gang i de almene renoveringer.

Det er så også nu vi skal være på vagt. For bygge- og anlægsbranchen har ikke brug for en overophedning, hvilket der ifølge branchen for nuværende heller ikke er tegn på.

Men med de nuværende jobtal kan man jo eksempelvis stille spørgsmålstegn ved Boligjobordningens berettigelse.

Byggebranchen har i forvejen rigeligt at lave, og spørgsmålet er jo om, der skal bruges offentlige støttekroner i en tid, hvor kunderne i forvejen strømmer til branchen, og byggebeskæftigelsen buldrer derudaf. Mon ikke branchen godt kan overleve uden?

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095