23948sdkhjf

Licitationen mener: Dårligt indeklima er ikke en skole værdig

Selvom vi herhjemme er stolte af den danske folkeskole og dens muligheder for, at alle uanset social status kan få en uddannelse, viser de såkaldte pisa-undersøgelser jo desværre indimellem, at danske skoleelever faktisk klarer sig dårligere end elever i lande, vi normalt sammenligner os med.

Døden skal selvfølgelig have en årsag, hvilket Folketingets partier vel ikke just har forsøgt af finde. Men en af årsagerne kan måske være det ret dårlige indeklima i mange af landets skoler.

Flere af dem lider under et gevaldigt renoveringsefterslæb og dermed dårligt indeklima. Det betyder, at mange elever døjer med hovedpine og dårligere indlæringsevner, hvilket i sidste ende jo ikke ligefrem tilgodeser deres præstationer.

Nu har en række kommuner i samarbejde med Realdania dog åbenbart set lyset og iværksat konkrete indeklimaplaner, som skal sikre de nødvendige renoveringer af kommunernes skoler. Det vil potentielt sikre, at elevernes præstationsevne vil kunne stige med 10 pct., hvis CO2-niveauet sænkes i klasseværelserne, som en række forskere spår.

Nu er det jo ikke sikkert, at det vil give danske skoleelever en højere ranking i pisa-undersøgelserne. Det er heller ikke det vigtige. Det vigtige er, at danske elever sikres en skoledag med godt indeklima, hvor de kan præstere det ypperste uden nødvendigvis at blive syge af det.

Dansk erhvervsliv skal overleve på fremtidens knowhow, og den starter i folkeskolen. Men det kræver optimal præstationsevne, hvilket indeklimaet selvfølgelig er med til at sikre.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125