23948sdkhjf

Brændstofrigmand bygger 12.500 kvm bolig- og kontorprojekt i Middelfart

Firmaet Selfinvest, investerings- og holdingselskab for erhvervsmanden Torben Østergaard-Nielsen og familie, vinder et grundudbud på Trafikhavnen i Middelfart, hvor det nu skal opføres kontorbygninger og bolighuse på samlet 12.500 kvm. Det skriver Selfinvest i en pressemeddelelse.

Vinderbuddet var et af to, som afgivet på det 10.600 kvm store areal i den østlige del af Trafikhavnen, som Middelfart Kommune i januar 2021 udbød til salg med udvikling af området til erhvervs- og boligbyggeri som mål.

Lige nu dækker ”Den Blå Hal” en stor del af området, men dette rives ned for at gøre plads til boliger og erhverv under navnet ”Kabelbyen”. 

– Med salget af ”Den Blå Hal” til Selfinvest er det første skridt taget i omdannelsen af Trafikhavnen til den nye og visionære bydel, som byrådet ønsker at skabe. Planerne for området skaber en naturlig overgang fra området omkring Turbinehallen og ind mod den nye bydel, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen i pressemeddelelsen.

Kort om Selfinvest:

Torben Østergaard-Nielsen har siden 1981 drevet en støt voksende virksomhed i Middelfart. Siden 2013 har Selfinvest og USTC (United
Shipping & Trading Company) haft hovedkontor i Turbinehallen og stået for den nænsomme
renovering og udbygning af netop Turbinehallen.

Udover byggeplanerne for kontorbygninger og bolighuse på 12.500 kvm, der har en DGNB Platin-certificering som ambition, er det også tanken, at området skal være åbent for offentligheden og danne en naturlig afslutning på havnepromenaden. 

Tegnestuen Rasmusrasmus fra Aarhus har formet projektet.

Lokal forankring i højsædet 

Et af de største potentialer ved at omdanne Trafikhavnen til et nyt bykvarter er ifølge bagmændene at skabe mere sammenhæng på tværs af hele Middelfart Midtby. Kabelbyen forlænger den bynære havnefront og skaber en samlet fortælling om byen ved vandet.  

Som lokalt bysbarn ligger projektet Selfinvests ejer, Torben Østergaard-Nielsen, meget på sinde. Ikke alene bor Torben Østergaard-Nielsen i Middelfart, men hans internationale koncern af virksomheder for handel med skibsbrandstof, USTC, har også hovedsæde i byen. 

– Det glæder mig meget, at vi med projekt “Kabelby” kan være med til at videreføre Middelfarts historie som en vigtig og smuk havneby, siger Torben Østergaard-Nielsen, ejer af Selfinvest. 

Visionskonkurrence afgøres efter sommerferien 

Udbuddet af havneområdet ved Trafikhavnen/Turbinevej er startskuddet til et nyt kapitel i udviklingen af Middelfart. Områdets særlige placering bliver afsættet for et arkitektonisk koncept, som tager inspiration fra både Turbinehallens arkitektur og materialevalg, men også gennem en nyfortolkning af historiens industribyggeri i området. 

Projekt ”Kabelbyen” er blot først trin i en flerårig proces om at gøre den eksisterende Trafikhavn mere levende.

Middelfart Kommune har udskrevet en visionskonkurrence om de resterende områder, og vinderen af den proces udpeges til august 2021. Samtidig udarbejdes en ny lokalplan for området, som forventes klar 1. januar 2023, hvorefter første spadestik til ”Kabelbyen” kan tages.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141