23948sdkhjf

Investeringer skal overvinde krisen

Betydelig flere danskere fik sidste år øjnene op for aktieinvesteringer. Antallet af danskere med den særlige aktiesparekonto steg med godt 80.000, så i alt 130.000 danskere har den særlige konto, som gør det nemmere og billigere at investere i aktier.

Nu er 130.000 jo selvfølgelig ikke meget i det samlede billede af danskere med en bankkonto. Men stigningen skal i lige så høj grad ses som et udtryk for, at investeringer kan blive et hvermandseje.

For det er vigtigt, at langt flere herhjemme får øjnene op for investeringer. Dels kan det med de meget lave renter ikke svare sig at sætte sine opsparingskroner ind på en almindelig opsparingskonto. Chancen for et større afkast er bedre ved at sætte dem i aktier, hvilket også bidrager til ny kapital hos danske virksomheder.

Kritikken af aktiesparekontoen har blandt andet gået på, at skattefordelene ikke er særlig store, og det bedre kan svare sig at investere direkte i danske selskaber.

Herfra skal der da også lyde en opfordring til det sidste. Men de som ikke har den store erfaring med investeringer skal jo starte et sted, og derfor er det positivt, at aktiesparekontoen er en mulighed. Forhåbentlig kan det på sigt så give småinvestorerne blod på tanden og handle direkte på fondsbørsen.

For skal dansk erhvervliv komme helskindet ud af coronakrisen, kræver det også tillid fra investorerne. Flere investeringer i danske virksomheder skaber nemlig arbejdspladser, og det kan være en af måderne til, at dansk erhvervsliv kommer godt ud på den anden side.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141