23948sdkhjf

Licitationen mener: Snyd og bedrag med moms og skattepenge

Det tilskrives tidligere finansminister og tidligere leder af Det Konservative Folkeparti, nu afdøde Poul Møller (1919-1997), at have sagt: "Pengene ligger bedst i borgernes lommer".

Nu skal man ikke skyde salig Poul Møller i skoen, at han dermed mente, at pengene skulle blive liggende i borgernes lommer. Pointen er nemlig, at i stedet for, at borgerne betaler alle deres penge i skatter og afgifter, så skal borgerne selv kunne råde over pengene. Eller i hvert fald en stor del af dem.

Mens politikerne stadig slås om, hvordan fordelingen af borgernes penge skal være i forhold til statskassen og borgernes lommer, så er det afgørende, at borgerne og virksomhederne er hæderlige og retskafne og betaler den skat og moms, som de nu engang skal betale.

Men sådan er det ikke helt. Både Gældsstyrelsen og Skattestyrelsen har for alvor fået succes med at hive ubetalte skattefordringer op af lommerne på borgerne og virksomhederne.

Senest har en målrettet aktion fra Skattestyrelsen mod 101 selvstændige erhvervsdrivende givet 36 millioner kr. i statskassen. Hele 95 af de 101 selvstændige erhvervsdrivende havde fiflet med skatte- og momsbetalingerne.

Nu skal det nævnes, at de 101 virksomheder var trukket ud fra en Top 500 liste over det som Skattestyrelsen betegne som de værste snydere. Men alligevel.

For lige i den her situation, ligger pengene bedst i den fælles statskasse.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156