23948sdkhjf

Licitationen mener: Plan for udenlandsk arbejdskraft ønskes

En ferierejse sydpå til sommer er rykket betydelig nærmere for danskerne. Rejserestriktionerne bliver fra i næste uge lempet i fire faser frem mod 26. juni, og en af de vigtige dele i aftalen er, at det skal blive lettere at rejse til udlandet, uden at man behøver at gå i isolation, når man vender hjem.

Så medmindre, at smitten rundt om i Europa pludselig eksploderer, så kan danskernes udlængsel og ferietrang for alvor blive opfyldt til sommer.

Til gengæld er der ikke noget, som tyder på, at den frie bevægelighed for europæisk arbejdskraft fra de såkaldt røde lande bliver lempet foreløbig. Samtidig er der fortsat store dokumentationskrav for arbejdere, som ofte skal krydse grænsen for at arbejde i Danmark. Derfor bør den udenlandske arbejdskraft selvfølgelig også være omfattet af de lempede restriktioner.

Afhængig af hvem man spørger, er der fortsat mange grene af dansk erhvervsliv, som har brug for en smidig tilgang til ind- og udrejse af Danmark.

Der har været god grund til, at de danske grænser har været lukket under coronakrisen - også for udenlandsk arbejdskraft.

Men det er også tid til at skue fremad nu. Skal dansk erhvervsliv komme helskindet gennem coronakrisen, kræver det, at adgangen til udenlandsk arbejdskraft gøres nemmere, og der ikke lægges for mange hindringer i vejen.

Derfor skal der selvfølgelig også laves en plan for dette, så dansk erhvervsliv kan komme styrket ud på den anden side.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125