23948sdkhjf

Endelig byggestart på Vinges 198 almene boliger

Endnu et byggeri er kommet i gang i byområdet Vinge ved Frederikssund. Og der skulle en gravemaskine i brug, da der blev markeret første spadestik på en byggegrund lige syd for Vinge Station, hvor boligselskabet Rosenvænget med Domea som forretningsfører nu opfører 198 almene boliger.

- Det er en stor glæde, at vi nu kan markere, at der begynder et stort nyt byggeri i Vinge. Disse almene boliger vil – i kombination med de øvrige byggeprojekter, der inden længe kan gå i gang her i området – sikre en varieret boligmasse i Vinge, hvor der bliver plads til både familier, enlige, unge og gamle, sagde borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen, ifølge en pressemeddelelse fra kommunen ved ceremonien. 

Byggeri i 10 etager

Byggeriet vil bestå af et otte etagers og et 10 etagers hus, boliger i fire-seks etager, rækkehuse i to plan samt et parkeringshus. Boligerne bliver opført i tre boliggrupper alle med tilknytning til et centralt og rekreativt område: Æblehaven. 

De 198 boliger vil blive fordelt på 63 styk 2-værelsesboliger, 90 styk 3-værelsesboliger og 45 styk 4-værelsesboliger samt et fælleslokale på i alt 284 kvm.

Efter en indledende entreprenørdialog, som endte uden resultat, indgik boligselskabet for en måned siden aftale med Adsbøll Entreprise. Entreprenøren med hovedsæde i Kolding står for projektet, som omfatter 17.200 kvm nybyggeri med håndværkerudgifter på cirka 329 mio. kr. 

Sætter barren for områdets visuelle udtryk

Arkitekterne fra Mangor & Nagel har tegnet det samlede projekt. I forbindelse af valg af totalentreprenøren var bebyggelsen fremtoning et afgørende punkt:

– Der er blevet hugget en hæl og klippet en tå for at holde budgettet – og samlet set har det betydet, at projektet er endt et sted, hvor vi var kommet for langt fra det oprindelige udtryk, har projektudviklingschef i Domea, Karsten Pedersen, tidligere udtalt til til Licitationen. 

Med andre ord er der blevet arbejdet meget med det arkitektoniske udtryk:

Nyt liv i vingeskudt område 

Efter alvorlige problemer med at få Vinge-projektet fra jorden, ringe interesse i grundsalg og droppede storstilede planer er der kommet gang i udviklingen af området.

De almene boliger er seneste projekt, men ikke første, der er kommet i gang.

Sidste sommer var der opstart på Slots- og Kulturstyrelsens kommende Fællesmagasin, hvor DS Flexhal har totalentreprise. Ligeledes åbnende togstatinen Vingen Station mod slutnignen af 2020. 

– Når man tager fat på at udvikle et nyt område, så sætter man også barren for det visuelle udtryk for det, der følger senere – og dét har været et vigtigt fokus for os, siger Karsten Pedersen nu i meddelelsen. 

– Ambitionen for Boligselskabet Rosenvænget, Domea.dk og arkitekterne Mangor & Nagel er at skabe moderne almene boliger, som bidrager med mangfoldighed, gode muligheder for fællesskab og udearealer, som inviterer til liv mellem husene, tilføjer han.

De første boliger skulle stå klar til indbyggere fra foråret 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171