23948sdkhjf

KHR Arkitekter vinder 280 millioners uddannelsesbyggeri på Grønland

KHR Architecture har vundet en konkurrence om endnu et grønlandsk uddannelsesbyggeri, denne gang Jern- og Metalskolen i Sisimiut. Skolen skal efter planen stå færdig ultimo 2023 med et budget til håndværkerudgifter på 280 mio. kr. 

– Den (Jern- og Metalskole, red.) er den første af en række planlagte uddannelsesinstitutioner i området og skal være med til at bane vejen for Sisimiuts fremtid som uddannelsesby. Derfor er er det så vigtigt, at skolen formår at skabe det bedste afsæt for den udvikling ved at knytte de eksisterende skoler og byen sammen via sin arkitektur, siger Janina Zerbe, kreativ partner i KHR Architecture, i en pressemeddelelse om projektet. 

KHR Architecture forventer at underskrive totalrådgiverkontrakt med bygherre, Grønlands selvstyre, i slutningen af april med ingeniørfirmaet Verkis som underleverandør. 

Bygningen bliver vidensbro - bogstavelig talt 

Den nye skole spænder over en grøn korridor, der fungerer som central færdselsåre for fodgængere, cyklister og snescootere og hundeslæder i Sisimiut.

– For at den grønne korridor bibeholdes, spænder vi med den nye skole en bygningsbro mellem de to højderygge, som kan sikre en forbindelse imellem alle eksisterende og fremtidige bygninger. Vi kalder den vidensbroen, fordi den via fælles funktioner, som cafe og konferenceområder for uddannelsesinstitutionerne i området i overført betydning bygger bro mellem skolerne, forklarer Janina Zerbe. 

Jern- og Metalskolen skal kunne rumme 100-150 elever plus to hold på hver 12-16 elever på et 1-årigt forløb af en maskinmesteruddannelse. Skolen skal danne grundlag for at udvikle en sammensluttet uddannelsesinstitution med bygge-og anlægsskolen, Råstofskolen og GUX.  Bygningen skal også fungere som fysisk mødested for skolens elever, samt byens virksomheder og borgere via fleksible konference- og caféområder.

Satser på Grønland

KHR Architecture har stået bag en række byggerier i Nuuk og har de seneste år arbejde mere intensivt med det grønlandske marked. 

– Det grønlandske landskab og klima stiller særlige krav til arkitekturen, både æstetisk og teknisk.  Gennem vores fokus på det grønlandske marked opbygger vi specialviden inden for arktisk arkitektur, så vi hurtigere og mere kompetent kan skitsere og projektere projekter, der tager højde for de særlige forhold, der gør sig gældende, når man bygger på Grønland, forklarer Janina Zerbe, der selv er stærkt involveret i arkitektfirmaets projekter på Grønland. 

– Det er for eksempel den ekstreme vind, de store mængder sne og lysforholdene, som er helt anderledes, end hvad vi er vant til i Danmark, uddyber hun.

   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156