23948sdkhjf

Jönsson vinder 46 boliger: Et klasseeksempel på tidlig inddragelse

Den bevaringsværdige Gråbrødre Skole fra 1930 i Roskilde Bymidte skal transformeret til i alt 46 lejeboliger på mellem 60 og 110 kvm. Opgaven er landet hos Jönsson Entreprise, meddeler Nærum-entreprenøren i en pressemeddelelse. 

Kontrakten på projektets fase et er underskrevet, projekteringen af første del af projektet er allerede i fuld gang. 

Tirsdag efter påske starter Jönsson op på byggepladsen, hvor den gamle skole skal forvandles til nye lejeboliger på en god placering mellem gågade og domkirke.

Klasse-eksempel på tidlig inddragelse

Allerede i september afgav Jönsson budgettal på skitseprojektet og siden har Jönsson sikret projektets bygbarhed og operationelt screenet byggetekniske muligheder i tæt dialog med arkitekter og bygherre. 

Grøbrødre Skole bliver Gråbrødre Hus

Gråbrødre Skoles bevaringværdige bygning fra 1930 blev tidligere på året købt for 60 mio. kr. af udviklingsfirmaet Core Bolig X, der har valgt KHR Architecture som arkitekt på projektet. 

Gråbrødre Hus, som projektet er navngivet, indeholder 4.500 kvm lejeboliger, cirka 50 lejeboliger på 60-110 kvm omgivet af et grønt gårdmiljø.

– Vi kender alle entreprenørens ønske om at komme så tidligt ind i processen som muligt. Men her er virkelig et klasse-eksempel på, hvilke fordele det helt operationelt giver, fortæller Thomas Normann, direktør i Jönsson Entreprise, i pressemeddelelsen. 

Hos Jönsson har man for eksempel skiftet mange af de traditionelle projekteringsmøder på teams ud med hele projektdage hos arkitekten. Der er banket på et utal af vægge on site og fundet bygbare operationelle løsninger hver gang, nye arkitektoniske spørgsmål har meldt sig. 

– Bygbarheden har været i fokus fra dag 1 på dette projekt og har virkelig defineret vores rolle som rådgivende entreprenør i et spændende men også udfordrende projekt, fordi problematikker melder sig undervejs, når der ikke bygges op fra nyt, fortæller Thomas Normann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188