23948sdkhjf

Casa bag 80 boliger i Danmarks svar på Silicon Valley

Entreprenør- og udviklingsselskabet Casa har købt den tidligere erhvervsejendom Høje Haver i hjertet af Lautrupvang i Ballerup, der omtales som Danmarks svar på Silicon Valley. 

Så tidligt som i slutningen af 2022 kan beboere ifølge planen flytte ind i knap 80 nybyggede, bæredygtige boliger. Casa forventer nemlig at kunne indhente byggetilladelse i efteråret 2021, da der allerede foreligger en lokalplan for området. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Casa oplyser også, at der i øjeblikket er dialog med flere mulige slutinvestorer, der kan overtage det nøglefærdige projekt. 

Hvor de mulige investorer er unavngivne, står det klart, at Årstiderne Arkitekter er arkitekt på boligprojektet. 

Går efter guldet 

Byggeretten på Høje Haver tæller 6.200 kvm, der skal udnyttes til lejeboliger. Det kommende byggeri skal DGNB-certificeres – Casa går efter en guldcertificering, som en del af virksomhedens bæredygtighedsstrategi. 

Fakta: Høje Haver

  • Byggeret: 6.209 kvm
  • Antal boliger: Cirka 80
  • Ejendomsudvikler og totalentreprenør: Casa
  • Arkitekt: Aarstiderne Arkitekter
  • Investor: Ukendt

– DGNB-certificeringen sikrer en proces, hvor vi indtænker alle bæredygtighedsaspekter i byggeriet, hvorfor vi også mener, at det er det bedste valg til Høje Haver, forklarer adm. direktør Torben Modvig i pressemeddelelsen. 

Byggeriet af Høje Haver forventes igangsat i efteråret 2021. 

Købet af Høje Haver er blot det seneste i rækken af et større antal ejendomsudviklings- og boligprojekter, Casa har startet op i Storkøbenhavn, og den første af en række ejendomsudviklingsprojekter i Ballerup. 

Selskabet udvikler i forvejen blandt andet milliardprojekterne på Sdr. Ringvej i Kirkebjergområdet i Brøndby. Disse boliger skal også DGNB-guld certificeres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141