23948sdkhjf

Midtjysk entreprenør vinder skole til 108 millioner mellem Aarhus og Skanderborg

Det bliver et hold bestående af CC Contractor, GPP Arkitekter, Afry, ByMunch samt Rum & Adfærd, der skal opføre den nye skole og tilhørende daginstitution i Hørning mellem Skanderborg og Aarhus. 

Det oplyser GPP Arkitekter i en pressemeddelelse om totalentreprisekonkurrencen, som Skanderborg Kommune står bag med hjælp fra D/K2 Bygherrerådgivning. 

Første etape af det nye skole- og dagtilbud skal have plads til omkring 450 skolebørn samt 130 børn i daginstitutionen. Samlet bliver denne første etape på 7.200 kvm, og har et en anlægssum på 108,8 mio. kr. 

Fem var prækvalificeret

I efteråret 2020 prækvalificerede Skanderborg Kommune i samarbejde med D/K2 Bygherrerådgivning fem hold konkurrencen om totalentreprisen på opførelse af den ny skole og daginstitution i Hørning. 

I spidsen for de fem prækvalificerede hold stod: 

- C.C. Contractor

- Casa

- Hoffmann

- KPC Herning

- MT Højgaard

Vinderprojektet, som skal DGNB-certificeres i kategorien Guld, indeholder en ny skole til indskoling, en daginstitution og idrætsfaciliteter samt udearealer til ophold, leg og læring. 

”Skolen på Vrangen” har været et centralt tema i opgaven, hvilket betyder at der etableres inspirerende undervisningsfaciliteter udenfor såvel som indenfor. I vinderprojektet er der således udformet forskellige læringsmiljøer til netop udendørs undervisning med bl.a. overdækninger, udeværksteder, formidlingszoner, samarbejds- og fordybelseszoner, så det at lære udenfor bliver en helt naturlig del af skoledagen. 

Indskolingen få plads til 4 spor fra 0. – 3. klasse og dagtilbuddet opføres med plads til syv børnegrupper med børn i alderen 0-6 år.

I vinderforslaget er der også disponeret en etape to for et kommende mellemtrins- og udskolingsafsnit. Det fuldt udbyggede byggeri skal rumme godt 800 elever fordelt på fire spor fra 0.-9. årgang samt dagtilbuddets syv børnegrupper.

Første etape skal stå færdig i forsommeren 2023.

... suverænt bedste samlede besvarelse

Projektet blev udpeget som vinder af et enigt bedømmelsesudvalg, som blandt andet udtrykte følgende i dommerbetænkningen:

 ”Samlet set fremstår projektet, ( … ) som konkurrencens suverænt bedste samlede besvarelse. Forslaget vakte begejstring og anerkendelse i bedømmelsesudvalget og der er bred enighed om at forslaget repræsenterer et fantastisk udgangspunkt for den videre proces, som med få bearbejdninger bliver en fremragende organiseret og arkitektonisk interessant ramme for Hørning skole og daginstitution.”

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126