23948sdkhjf

PFA vælger landets næststørste entreprenør til 325 millioners kontorhus

Med en investering på op til 325 mio. kr. vil PFA opføre et flerbrugerkontorhus på 8.600 kvm i Københavns Nordhavn. Byggeriet får bæredygtighedscertificeringen  DGNB-platin som det første byggeri i pensionsselskabets ejendomsportefølje.

Der er nu opnået byggetilladelse til byggeriet, som bliver opført af MT Højgaard, der ifølge den seneste analyse fra Nordiske Medier, Byggeriets Top 2020, er landets næststørste entreprenør målt på både omsætning og antal ansatte.

Byggestart vil være allerede denne måned, skriver PFA i en pressemeddelelse onsdag. 

– Som rådgivende udvikler og entreprenør har vi i tæt samarbejde med PFA optimeret flerbrugerhuset, så projektet kan leveres med platin-certificering, siger Mads Bøgelund Lauritzen, der er projektdirektør i MT Højgaard Projektudvikling, i pressemeddelelsen.

– Det er også MT Højgaards første platin-certificering på trods af, at vi har betydelig erfaring med udvikling og opførelse af certificerede kontorhuse, tilføjer han.

Med DGNB-platin-certificeringen kommer det kommende byggeri i fint selskab, da der pt kun er tre andre kontorhuse i Danmark, som har opnået DGNB-platin. Den gives til byggerier, med bæredygtigheden i top, hvad angår miljø, økonomi og sociale forhold. PFA har som tillæg valgt at opføre byggeriet efter DGNB Hjerte, hvorved man beviser et robust byggeri, som udover at performe i forhold til både det mærkbare og usynlige indeklima, også understøtter en lang række arkitektoniske tiltag, som kan medføre følelsen af velvære. 

Plads til 780 hoveder og adskillige firmaer

Kontorhuset skal indeholde op til 17 fleksible kontorlejemål med størrelser fra 250 kvm og plads til i alt cirka 780 medarbejdere. Huset vil have fællesfaciliteter med café/restaurant og lounge med ”co-work” miljø, mødecenter, stort oplevelsesrigt atrium med restaurant/kantine og attraktive udearealer. 

Målsætningen er et veldisponeret, funktionelt og fremtidssikret flerbruger kontorhus, hvor der er fokus på fleksibilitet og optimale vilkår for de fremtidige lejere. I bygningens design har der desuden været stor fokus på at skabe et naturligt tilhørsforhold til PFA’s domicil, som kontorhuset bygges sammen med. 

Det nye kontorhus i Marina Park skal imødekomme den stigende efterspørgsel på deleøkonomi og fleksibilitet, som skal understøtte, at virksomheder hurtigere kan tilpasse sig.

Kontorhuset ejes 100 procent af PFA DK Ejendomme Lav A/S. Kontorhuset forventes at være klar til udlejning og drift i juli 2023. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156