23948sdkhjf

Syv bygger Holstebros nye daginstitution

I dag går de første gravemaskiner i jorden på Nørre Boulevard 49 i Holstebro, hvor en ny 1.540 kvm daginstitution til 31 mio. kr. fra 2022 skal skabe de pædagogiske og udviklingsmæssige rammer for 148 vuggestue- og børnehavebørn. 

- Under normale omstændigheder ville vi markere det første spadestik med menneskene bag byggeriet og naturligvis dem, det hele handler om; børnene. Men på grund af corona venter vi med at festligholde, at vi går i gang med at bygge en institution. Planen er, at vi senere på foråret kan samle de involverede mennesker og sammen ønske byggeriet "god vind", siger Susanne Ebdrup, direktør for Børn og Unge, i en pressemeddelelse fra Holstebro Kommune.

De bygger børneinstitutionen på Nørre Boulevard

Projektet er fordelt på en række fagentrepriser, som ifølge Holstebro Kommune udføres af: 

 • Råhusentreprisen - Kaj Bech, Holstebro 
 • Tømrer-/ Snedkerentreprisen - Bjarne Thomsen A/S, Vinderup 
 • Gulvbelægningsentreprisen - Falke Møbler, Tarm 
 • Malerentreprisen - Gravgaards Malerfirma, Struer 
 • VVS-entreprisen - Bravida Danmark A/S, Holstebro 
 • Ventilationsentreprisen - Vestkystens VVS, Bedsted Thy 
 • El-entreprisen - EL-Center Vest, Hjerm

Pluskontoret Arkitekter er rådgivere og arkitekter på projektet sammen med ingeniørfirmaet Hundsbæk og Henriksen.

Fleksibilitet og bæredygtighed som grundsted  

Daginstitutionen opføres i forlængelse af Nørre Boulevard Skolen, boldbaner og grønne arealer. Dermed bliver der alle muligheder for at skabe god synergi for de børn, der starter i vuggestue eller børnehaven i den nye institution. Her kan de koncentrere deres børneliv i en årrække med både dag- og skoletilbud samt fritidsmuligheder. 

"Fleksibilitet" og "bæredygtighed" er nogle af tankerne bag opførelsen af den nye institution. Fleksibiliteten kommer blandt andet til udtryk i rummenes mange anvendelsesmuligheder og den måde rummene er udformet på. Dermed bliver institutionen gearet til løbende forandringer gennem tiden. 

Institutionen bliver bygget op omkring tre selvstændige børneenheder med selvstændige indgange og udgange til legepladser. Institutionen kan aldersintegreres efter behov, og som barn i institutionen kommer man til at opleve at være en del af fællesskabet på flere niveauer; i gruppen, flere grupperum sammen og i hele institutionen. 

Hvad angår bæredygtighed, så er der i arkitekturen blandt andet lagt vægt på bæredygtige materialer som træ og aluminium. Når det kommer til ventilation, bliver det et brugervenligt system, som sikrer høj luftkvalitet. 

Der er også tænkt over at skabe særlige steder egnet til små kroppe og nysgerrige sjæle. Det betyder, at rumligheder, overgange og dagslys bliver dyrket, så det passer til et børneliv. Og på udearealerne er der fokus på motion, bevægelse og sociale aktiviteter.

Fakta om den nye børneinstitution på Nørre Boulevard

 • Den nye daginstitution får plads til 148 børn bestående af 3 vuggestuegrupper med hver 16 børn og 4 børnehavegrupper med hver 25 børn.
 • 1.540 kvm opvarmet bruttoetageareal
 • 95 kvm uopvarmet krybberum og barnevognsrum
 • Herudover overdækninger i forbindelse med udeopholdsarealerne
 • Pluskontoret Arkitekter er rådgivere og arkitekter på projektet sammen med ingeniørfirmaet Hundsbæk og Henriksen
 • Pris på byggeriet: 31 mio. kr.
 • Beslutningen om at opføre en stor daginstitution kommer på baggrund af stigende fødselstal i midtbyen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156