23948sdkhjf

Dansk JCB-import bliver hollandsk

Nicolaisen & Larsen har indgået aftale med hollandske Royal Reesink

Det gamle familieforetagende, Nicolaisen & Larsen A/S i Ulfborg, drevet af de to søskende, Susanne og Peder Nicolaisen, er i form af en aktiehandel blevet solgt til hollandske Royal Reesink B.V. Og her er der faktisk tale om et endnu ældre firma, idet firmaet har 234 år på bagen.

Af en pressemeddelelse for nylig fremgik det, at der var tale om at "forene kræfterne" på det danske marked, men aktiehandlen antyder noget andet, nemlig at Susanne Nicolaisen og hendes bror, Peder Nicolaisen, dermed trækker sig for at nyde deres otium.

Overtager det hele

Det bekræfter Susanne Nicolaisen da også:

- Vi indgik før jul et letter of intent, og dernæst en due diligence, hvor Royal Reesink kunne kigge lidt nærmere på os, og vi regner nu med at en endelig overtagelse kan finde sted i løbet af kort tid, siger susanne Nicolaisen til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Nicolaisen og Larsen er et veletableret firma med en stærk organisation, også hvad angår eftersalg, hvilket passer perfekt ind i strategien hos Royal Reesink. Nicolaisen & Larsen har været forhandler af JCB industri- og entreprenørmaskiner siden 1975. Firmaet har tre afdelinger beliggende i Ulfborg, Vissenbjerg og Ringsted.

Handlen med Royal Reesink gælder alle aktier i firmaet, og det betyder også at bygninger, inklusive alle afdelinger går med i handlen.

Stort hollandsk firma

Royal Reesink er markedsledende som international distributør og tjenesteudbyder inden for maskiner af høj kvalitet, service og reservedele til landbrugssektoren, landskabsvedligeholdelse, materialehåndtering, lagerdesign og construction. Det 234 år gamle hollandske selskab har en solid base i Holland og en stærk international tilstedeværelse med 36 datterselskaber over hele verden. Gerrit van der Scheer, CEO Royal Reesink:

- For Royal Reesink er dette samarbejde med til at øge vores tilstedeværelse i Norden. Vi har stor tillid til det nuværende team hos Nicolaisen & Larsen, som vil blive udvidet yderligere med en solid salgsstyrke.

Der vil i de kommende måneder blive arbejdet med detaljerede planer for samarbejdet, og det nye partnerskab forventes officielt bekræftet inden udgangen af første kvartal 2021.

Importør i Canada

Royal Reesink er bestemt ikke uden kendskab til JCB, da de i forvejen siden 2018 har været ejer af JCB’s forhandler i Canada.

Det er heller ikke det eneste, , som det hollandske firma har været i Danmark efter. Også Maskinhandlernes Indkøbsforening, MI skifter nu hænder til det hollandske firma. Dette sker også i en aktiehandel.

MI beskæftiger sig primært med det grønne område, og har et par forretningsområder, som ikke går med i handlen, nemlig butiksartikler og gennemfakturering. mens områderne landbrug, park og have er områder, som Royal Reesink vil satse på.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141