23948sdkhjf

Ny udlejer stormer frem i Danmark

Messen E&H i Herning blev måske lidt af en øjenåbner for en række aktører i maskinbranchen, for det finske udlejningsselskab Renta har på blot halvandet år etableret sig med tre afdelinger på Sjælland, og ambitioner om meget mere.

Alene i Sverige har man siden starten så sent som i 2016 etableret sig med 50 udlejningssteder. og væksten er omtrent lige så kraftig i Polen, hvor man også er stærkt på vej.

Og ikke nok med det. Til det danske marked skal der bruges maskiner, og det mærkede man i den grad hos Nicolaisen & Larsen, hvor man i et stykke tid har arbejdet med en ordre på ikke mindre end cirka 40 entreprenørmaskiner af forskellig slags.

- Vi har indtil videre vores hovedkontor i Vordingborg, men vores største afdeling er i Glostrup, fortæller den ansvarlige for Glostrupafdelingen, Michael Serckan til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Tæt på kunderne

Selskabet har åbnet en afdeling i Rødby også, og signalerer derved, at man også går efter en tilstedeværelse, der hvor store projekter er undervejs.

I Sverige er det gået rigtigt hurtigt med at etablere sig.

- Det er rigtigt at det er gået stærkt i Sverige, Norge og i Polen. Markederne er forskellige, og det bliver spændende at se, hvad vi kan udvikle det til i Danmark, siger svenske Magnus Lundberg, der er leder af de svenske aktiviteter, og ansvarlig for indkøb i koncernen.

Hos Renta forventer man ifølge firmaets hjemmeside, at kunne tilbyde danske kunder et samarbejde med et pålideligt og professionelt maskinudlejningsfirma med masser af erfaring i bagagen.

- Vi har hele paletten af maskiner og udstyr til bygge- og anlægssektoren, og vi kan også levere for eksempel lifte til industrien, siger Michael Serckan.

Hvert depot og medarbejder er kendetegnet ved at have sin egen unikke viden med en skarp lokal indsigt, der i kraft af vores etablering i Danmark kan hjælpe danske virksomheder og eksperter med at finde frem til de bedste løsninger.

- Der er meget at tage fat på, når vi vælger at slå flere depoter sammen og etablere vores virksomhed på tværs af nationale grænser. Det har føltes rigtigt igennem hele processen, og dette samarbejde har ikke blot styrket os selv, men også fortættet de danske-svenske bånd og styrket både den globale og lokale investeringslyst, siger Allan Brix, Renta A/S, til hjemmesiden.

Stort dansk indkøb

Det store indkøb hos Nicolaisen & Larsen i Ulfborg gælder som nævnt en rammeaftale på levering af ca. 40 maskiner.

Det drejer sig om syv forskellige modeller i mellemstørrelser gravemaskiner og teleskoplæssere.

- Vi har arbejdet med det et stykke tid, men det er faldet på plads nu. Vi skal også lave de lovpligtige eftersyn på maskinerne, mens kunden selv klarer den daglige service, fortæller Bo Nørgaard, direktør hos Nicolaisen & Larsen i Ulfborg. Nicolaisen & Larsen blev for et halvt års tid siden overtaget af hollandske Royal Reezink.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109