23948sdkhjf

Pensionskasse og DSB færdiggør københavnsk prestigeprojekt med nyt milliardprojekt

Danica Pension og DSB har indgået en aftale, hvor pensionsselskabet køber sig for et trecifret – og ikke nærmere specificeret – millionbeløb køber sig ind i området på Carsten Niebuhrs Gade 10 i Københavns kommende bydel, Postbyen. 

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Området, der skal udvikles til et milliardprojekt, udgør cirka 25.000 etagemeter med både almene boliger, studieboliger, udlejningsboliger samt liberale erhverv. 

– Det er den sidste brik, der er faldet på plads, og vi er overbeviste om, at den nye, grønne og centrale bydel kommer til at være et stort aktiv for både København og pensionsopsparerne, siger Robert Nellemann, der er ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension, i pressemeddelelsen.

Er gået på rådgiverjagt 

I den kommende tid vil Danica Pension og DSB omhyggeligt projektere området, udvælge rådgivere og søge relevante tilladelser.

Fakta: Carsten Niebuhrs Gade 10

Området Carsten Niebuhrs Gade 10 er cirka 25.000 kvm. Dertil planlægges cirka 3.500 kvm kælderareal. 

Området kommer til at huse almene boliger, studieboliger, udlejningsboliger samt liberale erhverv. 

Almene boliger forventes at udgøre cirka 7.500 kvm. 

Studieboliger forventes at udgøre crika 6.500 kvm. 

Byrum og offentlige pladser kommer til at udgøre cirka 3.400 kvadratmeter. 

Området kommer til at være bilfrit. 

DSB og Danica Pension kommer til at være ligeværdige partnere i det nye område, idet begge vil eje 50 pct.

Projektledelsen varetages af Danica Pension. 

– Vi har store visioner og planer for det her område, og det er klart, at nu skal det gøres langt mere konkret. Her vil vi tage den tid, der er nødvendig, så området kommer til at udleve sit fulde potentiale for København og pensionsopsparerne, siger Robert Nellemann og tilføjer:

– Derudover skal det selvfølgelig tilpasses med den øvrige del af Postbyen, hvor byggeriet i øjeblikket er på sit højeste.

Begge parter oplyser også, at al byggeriet vil blive opført efter de højeste mulige bæredygtighedsstandarder.

Den forventede byggestart er 2024, og det forventes, at området står helt færdig i 2027.

Statsbanerne som kommerciel ejendomsudvikler 

Hos DSB vækker aftalen også stor glæde, da projektet passer som fod i hose i virksomhedens strategi om at udøve kommerciel ejendomsudvikling som et middel til at bidrage til finansiering af togdriften. 

– DSB har i mange år været aktiv i udviklingen af det tidligere godsbaneareal på Kalvebod Brygge, og ser frem til at være med til at gøre området helt færdigt. Og så endda som langsigtede medejere af det færdige byggeri, siger adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling Søren Beck-Heede i pressemeddelelsen.

DSB og Danica Pension kommer til at være ligeværdige partnere i det nye område, idet begge vil eje 50 pct. Projektledelsen varetages af Danica Pension.  

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203