23948sdkhjf

Entreprenøropkøb sender Enemærke & Petersen over 1.000 ansatte

MT Højgaard Holding A/S’ forretningsenhed Enemærke & Petersen har indgået aftale om at købe den landsdækkende entreprenør- og tømrervirksomhed Raunstrup. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse fredag morgen.

Købsprisen er oplyst til 73 mio. kr.

– Vi ser frem til at styrke og udvide vores tilbud til kunderne ved at byde velkommen til 300 dygtige kollegaer i Raunstrup, som deler vores fokus på bæredygtighed, tætte partnerskaber og nye samarbejdsformer i byggeriet, siger Henrik Mielke, adm. direktør i Enemærke & Petersen, i pressemeddelelsen.

Han hæfter sig også ved Raunstrups geografiske tilstedeværelse. Opkøb vil således - især - styrke Enemærke & Petersen i Øst- og Midtjylland samt på Fyn, hvor Raunstrup har en stærk position. Købet vil også væsentligt styrke Enemærke & Petersens aktiviteter inden for bygningsservice.

Købet omfatter Raunstrups tre driftsselskaber:

  • Raunstrup Byggeri A/S: Apterings- og storentrepriser, bl.a. detailbutikker, boligbyggeri samt institutionsbyggeri som børnehaver, skoler, gymnasier, plejehjem og kulturhuse.

  • Raunstrup Bygningsservice A/S: Drift og vedligehold af ejendomme, forebyggende vedligehold, skadesservice og forsikringssager.

  • Raunstrup Tømrer A/S: Tømrer-, snedker- og glarmesteropgaver, mindre reparationer i private hjem samt større fag- og totalentrepriser.

Øvrige aktiver i Raunstrup, herunder grunde, overtages ikke.

- Det er business as usual

Raunstrup-navnet fastholdes, og aktiviteterne og den daglige ledelse i virksomheden fortsætter uændret under Enemærke & Petersens ejerskab.

- Det er business as usual, siger adm. direktør i Raunstrup, Søren Kristensen, i pressemeddelelsen og peger på "geografiske synergier", da Enemærke & Petersen er stærke på Sjælland og Raunstrup på Jylland og Fyn.  

- Konkret får vi med samarbejdet med Enemærke & Petersen et brohoved og en adresse i både Aalborg og i Glostrup, hvor vi kan betjene vores mange faste kunder, uddyber Raunstrup-direktøren.

Passerer 1.000 ansatte

Raunstrup har cirka 325 medarbejdere på hovedkontoret i Aarhus og afdelingerne i Randers, Silkeborg, Vejle, Odense og København, heraf 260 i produktionen. Selskabets aktiviteter ligger primært indenfor bolig og erhverv, detailhandel og bygningsservice.

Enemærke & Petersen har cirka 700 medarbejdere, afdelinger i Ringsted, Glostrup, Odense, Aalborg og Aarhus - og en omsætning på ca. 2,2 mia. kr. Størstedelen af omsætningen ligger indenfor almene boligrenoveringer, men entreprenørvirksomheden udfører også skolerenoveringer og -byggeri og nybyggeri af boliger.

Købet er alene betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse og sædvanlige closing-forhold, og overtagelsen ventes at ske i løbet af 1. kvartal 2021. 

Raunstrups nøgletal

Raunstrup-koncernen havde i 2019/20 en omsætning på 478 mio. kr. og et primært driftsresultat (EBIT) på 9 mio. kr., svarende til en overskudsgrad på 1,9 pct. I 2020/21 ventes overskudsgraden at stige ved stort set uændret omsætning.

Efter sammenlægningen med Enemærke & Petersen ventes de overtagne aktiviteter at bidrage til MT Højgaard Holdings målsætning om at nå en overskudsgrad på 4 pct. i 2022 før særlige poster og PPA-afskrivninger.

Forsidefoto: Jonathan Weimar 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126