23948sdkhjf

Mange byder ind på stort boligbyggeri i Haderslev

Andelsboligforeningen HAB bygger 66 nye seniorboliger i Haderslev, og det er der mange, som gerne vil som gerne vil hjælpe dem med.

Sidste forår valgte HAB et rådgiverhold med tegnestuen Rum, Oluf Jørgensen rådgivende ingeniører og Green Sustainable Landscape til seniorbofælleskabet, der i HAB-regi får navnet Engelparken afdeling 59

Nu er man kommet så langt, at firmaerne, der skal stå for selve byggearbejdet, skal findes. Her er foretaget en opdeling i fire storentrepriser; anlægs-, råhus-, tømrer- samt teknik og installationsentrepriser. 

De 18 prækvalificerede er:

Anlægsentreprisen
- Chr. Johansen
- Henning Have A/S
- Torben Clausen A/S
- Øsby Entreprenør & Kloakservice ApS

Råhusentreprisen
Bo Michelsen A/S
CJ Anlæg A/S
JFP Murer og Tømrer A/S
Jorton A/S
NCC Danmark

Tømrerentreprisen
Caw A/S
Egil Rasmussen A/S
Hustømrerne A/S
Ommen & Møller A/S
STB Byg AS 

Teknik- og installationsentreprisen
Bravida Danmark A/S
Brøndum A/S
Dansk Installations Teknik - Projekt A/S
Wicotec Kirkebjerg A/S

I processen har HAB prækvalificeret en række firmaer, 18 i alt, til projektet. Det oplyser HAB's byggerådgiver på sagen, Camilla Lodberg Jensen, fra Kuben Management til Licitationen. 

Økonomisk ventes opgaverne at ligge på 3,5 - 5 mio. kr. for anlægsentreprisen, 25,5 - 29 mio. kr. på råhusarbejdet, 18 - 21 mio. kr. på tømrerentreprisen, mens teknik- og installationsentreprisen ventes at ligge et sted mellem 13 og 15 mio. kr.

Vinderen af prækvalifikationen på HAB’s Engel-byggeri findes inden for de kommende måneder.

Entreprenører skal bidrage til guld-certificering

De 66 almene boliger på Simmerstedvej 26 i Haderslev bliver på fem punkthuse på fire og fem etager. Her bliver samlet 6.900 kvm boligareal.

Prækvalifikation rykker Fredericia-entreprenør tættere på Sønderjylland 

Der er spil på læberne hos CJ A/S, som er blandt de prækvalificerede til råhusentreprisen på Engelparken. Og det er der flere grunde til. 

Dels har Fredericia-firmaet et strategisk ønske at bevæge sig mere mod syd end hidtil, hvor CJ’s opgaver har været meget koncentreret omkring Trekantsområdet og på Fyn, hvor man også har en afdeling. Dels har flere ledende medarbejdere en særlig relation til Sønderjylland og Haderslev: 

– Ja, det ville være noget helt særligt at få lov at udføre byggeriet for HAB, fordi vi er nogle stykker, der kommer fra Haderslev – og bliver involveret i projektet, hvis vi i sidste ende vælges til at udføre det, siger Troels Andersen, projektchef og medejer af CJ. 

Også projektchef Michael Jessen og direktør Hans Jørgen Ebbesen har særlige relationer til Haderslev. 

– Nu skal vi så se, om vi kan snøre enderne sammen, så vi kan åbne døren til Sønderjylland og Haderslev. Det ville være en helt særlig glæde for i hvert fald nogen af os, lyder det fra direktør Hans Jørgen Ebbesen.

De nye boligerne skal opførelse som et seniorfællesskab med tilførende fælleslokaler, hobbyrum og gæsteværelse. Derudover skal der etableres depotrum i terræn og 71 parkeringspladser. 

Byggeriet udføres bæredygtigt og skal DGNB Guld certificeres. Her skal entreprenøren indgå som aktiv medspiller på at opnå certificeringen i byggefasen, samt ved opfyldelse af dokumentationskrav. 

Seniorboligerne opføres i Haderslev Vestby, i et område med fabriks- og lagerbygninger, tidligere ejet af F. Engel - deraf navnet Engelparken. Erhvervsområde omdannes til et nyt blandet boligområde navngivet Engelparken med omkring 135 boliger. Boligerne opføres i forskellige ejerformer, typer, størrelser med videre. 

 

Læs mere om: HAB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111