23948sdkhjf

MT Højgaard køber op i Nordatlanten

MT Højgaard International har købt den færøske virksomhed RTS Contractors. Det oplyser MT Højgaard Holding torsdag eftermiddagi en pressemeddelelse

Med købet styrker MT Højgaard-selskabet sin position på Færøerne og i Grønland og får adgang til stærke kompetencer inden for jord- og anlægsopgaver, herunder sprængninger under arktiske forhold. 

RTS Contractors har tidligere været underleverandør på flere af MT Højgaards entrepriser på Færøerne og i Grønland.

– Sammen får vi en geografisk og kompetencemæssig dækning, der kan skabe stor værdi for kunderne og stille os stærkere i konkurrencen, lyder det fra Peter Kofoed, direktør i MT Højgaard International, i pressemeddelelsen.

Med købet positionerer entreprenørkoncernen sig således til den forventede vækst i de nordatlantiske markeder. Det færøske anlægsmarked har p.t. en værdi på over 200 mio. kr., og markedet forventes at stige drevet af flere boligbyggerier, offentlige infrastrukturprojekter og efterspørgsel på bassiner til fiskeindustrien og tunneler.

Fakta: RTS Contractors  

RTS Contractors har base i Runavik på den sydlige Eysturoy og beskæftiger 29 medarbejdere.

Virksomheden blev etableret i 1997 og har siden 2007 også arbejdet i Grønland.

I regnskabsåret 2019/20 havde virksomheden en omsætning på 28 mio. kr. efter 19 pct. vækst, mens overskudsgraden var 9,6 pct. I indeværende regnskabsår er væksten fortsat.

RTS Contractors fortsætter under eget navn og vil både løse opgaver for eksterne kunder og i samarbejde med MT Højgaard Internationals øvrige selskaber.

Virksomhedens stiftere, brødrene Svend og Andrias Lamhauge, fortsætter som medaktionærer og udgør fortsat virksomhedens ledelse.

Handlen omfatter 80 pct. af aktierne i det færøske selskab og har virkning fra den 1. januar 2021. Handelen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157