23948sdkhjf

Nu starter Casa byggeriet af det nye Herlev

Nu kommer der for alvor fart på renoveringen af Herlev Bymidte, efter at de første byggetilladelser er faldet på plads. Dermed holder planen om, at det nye bytorv vil stå færdigt i 2022, og det 11-etager høje kontorhus, der vil indeholde kommunens borgertorv, kan åbne dørene året efter. Det skriver entreprenør- og udviklingsselskabet Casa i en pressemeddelelse. 

Casa indgik aftale på det store projekt med ejendomsudvikleren og -investoren NREP i maj sidste år. I sin helhed skal der etableres 57.000 kvm i en blanding af nybyggeri og renovering, og projektet er – lød det sidste forår – det til dato største renoveringsprojekt for Casa.  

Renoveringen af Herlev Bymidte gik i gang i efteråret, hvor det eksisterende center blev sikret og afstivet. 1. februar startede selve montagen af de elementer, der skal udgøre den nye Føtex, som bliver en central del af det nye Herlev Bymidte. 

– Samarbejdet er kommet godt fra start, og vi ser frem til at udvikle Herlev sammen over de kommende år, siger Torben Modvig, adm. direktør i Casa, i pressemeddelelsen. 

NREP har udviklet det nye by- og handelscentrum sammen med Aarstidernes Arkitekter og Arkitema. 

Nyt vartegn i Herlev 

Det eksisterende butiksområde i Herlev Bymidte vil blive gennemgribende moderniseret og udvidet med 4.000 kvm, og kommer, når det er færdigt, til at bestå af kælder, stueplan og førstesal centreret omkring den ny og større Føtex, foruden 20-25 nye butikker samt erhvervslokaler og parkering. 

I seks-otte etager over bymidten bygges cirka 135 nye, attraktive lejeboliger i størrelsen 50-130 kvm, hvoraf de første ligeledes vil stå færdigt i løbet af 2022. På taget af butiksdelen etableres et gårdmiljø til de nye beboere samt parkering og cykelparkering, som vil kunne benyttes af både beboere og bymidtens gæster. De fleste lejligheder får vestvendt altan, som dermed vil bidrage til livet mod gårdrummet. 

På hjørnet af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej opføres et helt nyt kontorhus på 11 etager, der bliver et markant nyt vartegn for Herlev Bymidte og for Herlev generelt. I bunden af bygningen etableres det nye bycentrums ‘borgertorv’, hvor Herlevs beboere kan komme i direkte kontakt med Herlev kommune. Det nye rådhus indtager de første etager, mens de øverste af husets etager indrettes som almindelige kontorlejemål. 

Den overordnede tanke er fra 2023 at samle de borgervendte dele af rådhuset med butikker, liberale erhverv, sundhedshus, fitnesscenter og de nye leje-lejligheder i en ny dynamisk bymidte, som desuden vil ligge som en station på den kommende letbane, der forventes klar i 2025. 

Hele projektet forventes færdigbygget i slutningen af 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156