23948sdkhjf

Odense erstatter slidte pavilloner med nybyggeri - de er i spil som rådgivere

Odense Kommune tager nu et opgør med de midlertidige pavilloner, som blev sat op på flere skoler og børnehuse i 1970’erne og 80’ern. Da de blev etableret var forventningen til de midlertidige lokaleløsningers levetid 10 – 15 år, så sidste salgsdato er for længst overskredet – og standen opfylder ikke længere hverken kraverne til indeklima eller driftsøkonomi. 

I pavillonernes sted skal der opføres nyt, klimarigtigt byggeri og inspirerende læringsmiljøer til børn og unge på otte skoler og et børnehus: Provstegårdskolen, Spurvelundskolen, Hjalleseskolen, Fraugde Skole, Tarup Skole, Seden Skole, Hobbitten børnehave, Tingløkkeskolen og Sct. Hans Skole.​ 

De prækvalificerede i udbuddet om totalrådgivning: 

- OBH Rådgivende Ingeniører

- Moe

- Skala Arkitekter

- Sweco Danmark

- Vita Ingeniører

Efter en udbudsrunde er kommunen kommet nærmere en totalrådgivning på udfasningen af de gamle pavilloner; fem ansøgere er blevet prækvalificeret. Det bekræfter Vivian Jacobsen fra borgmesterforvaltningen i Odense Kommune til Building Supply og sætter navn på firmaerne, der er i spidsen for de fem budgivere. 

Forventer fagentrepriser 

Totalrådgiveren, som i sidste ende får opgaven, skal som vanligt stå for projektering, udbud, byggeledelse og fagtilsyn i forbindelse med udfasning af de midlertidige pavilloner. 

Når projektet når til selve udfasningen er forventningen allerede nu, at arbejdet skal udføres i fagentreprise af entreprenører på baggrund af en licitationsrunde, 

Byrådet i Odense afsatte med budgettet for 2019-2021 48 mio. kr. til at udfase midlertidige pavilloner i kommunale børnehuse og skoler. Med budget 2020 blev der afsat yderligere 40 mio. kr. at rive flere pavilloner ned og erstatte dem med byggeri med inspirerende læringsmiljøer. 

Ifølge en rapport, som kommunen har fået udarbejdet i 2015, vil sammenlagt koste 210 mio. kr. at udfase samtlige pavilloner, der er ældre end 15 år på børne- og ungeområdet, hvis der skal opføres nyt murstensbyggeri svarende til pavillonarealerne. På skoleområdet var der på daværende tidspunkt cirka 5.500 kvm ældre pavilloner fordelt på 16 lokationer, og på dagtilbudsområdet cirka 4.000 kvm ældre pavilloner fordelt på 14 lokationer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14