23948sdkhjf

Moms bør udskydes for de trængende

Tusindvis af virksomheder skeler med uro i kroppen på kalenderen i takt med, at den nærmer sig den 1. marts.

Her skal den moms, de fik mulighed for at udskyde i 2020 som følge af coronakrisen, nemlig betales. Og med den aktuelle nedlukning står mange virksomheder nu med i en slem knibe og med en dobbeltregning - den udskudte og den planlagte moms - som skal betales om en måneds tid. Og det kan mange virksomheder ikke.

Står regeringen fast på, at momsen skal forfalde, vil det uden tvivl føre til konkurser blandt de mange virksomheder, som i øjeblikket er tvangslukket.

Skatteminister Morten Bødskov (S) har hidtil stået stejlt på, at momsen skal betales den 1. marts. Men han bør anerkende, at dansk erhvervsliv står i en force majeure-situation.

I foråret var udskydelsen af momsen et af de greb, som regeringen og Folketinget tyede til for at hjælpe virksomhederne gennem krisen.

Krisen er ikke ligefrem blevet mindre. Tværtimod.

Mange virksomheder kigger ind i en tvangsnedlunkning på ubestemt tid. Og her rækker de mange kompensationsordninger ikke nødvendigvis.

Derfor bør det eneste anstændige fra regeringen og Folketinget også være, at der findes en løsning til de mange konkurstruede virksomheder . Eksempelvis en afdragsordning, hvis det ikke kan lade sig gøre at udskyde indbetalingen helt.

Det er nu, at virksomhederne har brug for henstand. Ellers kan det gå grueligt galt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.36