23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Sjusk skader omdømmet

Byggesjusk og underbetaling af medarbejdere er vel nogle af de negative forhold, som klæber sig til det desværre lidt dårlige ry, byggebranchen har hos nogle danskere. For der skal ikke mere end én dårlig oplevelse med en håndværker til, før at den enkelte dansker stempler håndværkerne som uvederhæftige, nogle sjuskehoveder, og folk man ikke kan stole på.

Heldigvis er de dårlige eksempler i undertal i forhold til den del af bygge- og anlægsbranchen, som hver dag udfører deres job til punkt og prikke. Det meget store flertal ved heldigvis godt, at det at udføre et godt stykke kvalitetsarbejde lønner sig. For opgaverne kommer jo som oftest igen, fordi mange opgaver landes via mund til mund-metoden.

En ny undersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne og Yougov blandt godt 2.000 boligejere viser da også, at 67 pct. af boligejerne vægter arbejdets kvalitet højest, når de vælger håndværker. Kun 19 pct. kigger på prisen. Ofte følger prisen jo kvaliteten. Og selvom mange danskere synes en håndværkertimeløn er høj, så følger der jo heldigvis også et godt stykke arbejde med.

Men der er heller ikke langt til det dårlige ry. For ingen er som bekendt stærkere end det svageste led. Det gælder også for landets håndværkere. Derfor er det også vigtigt, at branchen sætter ind over for de brådne kar, der udfører byggesjusk.

Konkurrencen fra udenlandske håndværkere bliver ikke mindre. Derfor skal branchen leve på den høje håndværkskvalitet, som den er kendt for gennem årevis. Sjusk skader branchens omdømme og gør livet sværere for de byggefirmaer, som dagligt udfører et kvalitetsarbejde.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094