23948sdkhjf

Byggestart på 516 millioners skole i København

Første spadestik er netop taget til byggeriet af skolen i Kødbyen i København. Overborgmester Lars Weiss besøget i den forbindelse byggepladsen for skolebyggeriet, der betegnes som en milepæl i byudviklingen af det gamle Vesterbro og Kødbyen. Det skriver Københavns Kommune Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse. 

Entreprenør Per Aarsleff er nu startet op på byggeprocessen, der omfatter nedrivning, udgravning og klargøring af byggepladsen. Det er én af tre entrepriser: Ombygning af ammoniakkøleanlæg i Kødbyen, byggemodning af grunden og så opførelse af selve skolen. 

Totalentreprenøren BAM Danmark skal sammen med underrådgiverne Nord Architects, BBP Arkitekter, ingeniørvirksomheden Norconsult og landskabsarkitekterne Bogl opføre skolen i Kødbyen. Kontrakten med BAM er på 274 mio. kr. Opførelsen af bygninger forventes at begynde i maj 2022.

Samlet er anlægsbevillingen på 516 mio. kr. til hele byggeriet.

Madskole og stor idrætshal

Visionen med byggeriet er, at den tresporede skole kommer til at indgå i en sammenhæng med Kødbyen, hvor udearealerne glider sammen med kvarteret. Skolegården bliver derfor åben for adgang udefra, ligesom skolens faciliteter også skal bruges til fritidsaktiviteter. 

Den nye skole får eget produktionskøkken i form af en madskole, hvor der hver dag bliver lavet sund, økologisk mad til eleverne. Skolen får også en stor idrætshal på 20 x 40 meter, som kan rumme mere pladskrævende idrætsaktiviteter og arrangementer end en almindelig idrætssal.  Både madskolen og idrætssalen kan bruges af foreningslivet uden for skoletid.

Det er den nuværende Gasværksvejens Skole, som flytter ind i skolen i Kødbyen, hvilket forventes at blive til skolestart i 2024.

Fakta om skolebyggeriet i Kødbyen

  • Skolen i Kødbyen bliver tresporet med madskole og idrætshal.
  • Madskolen, som indebærer eget produktionskøkken, er en vigtig del af den pædagogiske og arkitektoniske vision om, at skolen skal indgå i en bymæssig sammenhæng med Kødbyen.
  • 0.-3.-klasserne (indskoling) får til huse øverst i bygningen med udgang til udearealer på taget af bygningen.
  • 4.-6.-klasserne (mellemtrin) og 7.-9.-klasserne (udskoling) er midterst i bygningen med adgang til skolegården i niveau med det omgivende bykvarter.
  • Nederst i skolebygningen er bl.a. madskole og idrætshal placeret i tæt forbindelse med den omgivende by.
  • Opførelsen af skolebygninger forventes at begynde i maj 2022, og skolen forventes at stå færdig i maj 2024, så eleverne kan rykke ind til skolestart i august 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156