23948sdkhjf

Teaterfeber for børn i virkeligheden

I december lagde Det Kongelige Teater kulisser til de 24 afsnit af DR’s Julefeber, hvor Bjørn, Gro og Frederikke oplevede teatrets magiske univers.

En del af det univers vil Det Kongelige Teater om få år åbne for børn og familier.

I det meget specielle teaterrum Stærekassen, der tidligere var kendt som Nye Scene, indrettes et oplevelsesunivers fyldt med muligheder for at prøve kræfter med scenekunst og klassisk musik. Et sted, hvor besøgende får oplevelser, der går bag kulisserne og giver et indblik i, hvordan forestillinger bliver til. Fra kostumer over sceneteknik til arbejdet med kroppen, instrumenter, sang og dans.

- Det er et utrolig spændende projekt, som vil introducere tusindvis af børn med forskellig baggrund til scenekunst og klassisk musik gennem samarbejder med skoler, musikskoler, kunstskoler og daginstitutioner, siger kulturminister Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Nyt liv i Stærekassen

Oplevelsesuniverset puster nyt liv i Stærekassen, der siden Skuespilhusets åbning i 2008 kun i begrænset omfang har været tilgængeligt for offentligheden.

Med sin særegne art deco-arkitektur udgør bygningen i sig selv en magisk, dramatisk og historieladet ramme for et teaterunivers. Projektet i den historiske bygning realiseres med støtte fra den filantropiske forening Realdania, mens Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet står for en nænsom ombygning af Stærekassen under hensyntagen til bygningens fredningsmæssige værdier.

Den foreløbige tidsplan er, at det nye oplevelsesunivers kan åbne i Det Kongelige Teaters 275 års jubilæumssæson i 2023/2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157