23948sdkhjf

Facebook har byggeplaner for yderligere 95.000 kvm i Odense

Få måneder efter, at Facebook annoncerende en 30.000 kvm udvidelse af sit datacenter i Tietgenbyen i Odense gør tech-giganten klar til endnu en enorm udvidelse. 

Hele 95.000 nye kvm til datahaller og bygninger på op mod 23 meters højde er på tegnebrættet, hvilket er tæt på en fordobling af Facebooks fynske frontpost, viser dagsordenen for det kommende møde i By- og Kulturudvalget i Odense Kommune. 

I forvejen er der cirka 105.000 kvm eksisterende bebyggelse indenfor datacenterets nuværende grund. Med udvidelserne forventes således en samlet bebyggelse på cirka 200.000 kvm på det samlede projektområde. 

Udvidelserne vil ske på et tilkøbt areal på cirka 39 hektar, der ligger i sammenhæng med den nuværende datacentergrund, så centrets samlede område når op på cirka 92 hektar. 

Byggeplanerne kræver dog en ændring i den gældende kommuneplans anvendelsesbestemmelse. Anvendelsen skal ændres fra kontor- og serviceformål til lettere industri, ligesom bebyggelsens maksimale højde skal øges fra 12 til 23 meter. 

Nu skal By- og Kulturudvalget så tage stilling til, om man vil forsøge at skabe det det planlægningsmæssige grundlag, i første omgang ved at afholde en forudgående høring på 14 dage. By- og Kulturforvaltningen anbefaler i sin indstilling frem mod udvalgsmødet at afholde de to uges forhøring. 

Aarsleff vandt de seneste 30.000 kvm 

Byggeriet af Facebooks datacenter i Tietgenbyen ved Odense gik i gang i 2017 og blev officielt åbnet i september 2019. 

Så sent som i oktober sidste år kom det frem, at Facebook ville opføre en tredje datahal på 30.000 kvm i Odense, som skal står færdig i 2023. Med denne udvidelse har tech-giganten lagt omkring 10 mia. kr. i etableringen af det fynske datacenter.

- Byggeriet af den tredje bygning vil beskæftige op mod 900 personer i de travleste perioder, sagde Carsten Sørensen, der er chef for datacenteret, dengang. 

Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne dengang fortælle, at Facebook har hyret irske PM Group og danske Per Aarsleff til opgaven; Aarsleff på byggeentreprisen, mens PM Group overtager rollen som totalentreprenør fra britiske Mace, der tidligere har ageret totalentreprenør på datacenter-byggerierne i Odense. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127