23948sdkhjf

To brandstationer på to år – duo vinder igen i Aarhus

Efter en udbudskonkurrence har Østjyllands Brandvæsen valgt Cubo som totalrådgiver og arkitekt i samarbejde med Ingeniørfirmaet Viggo Madsen som totalrådgivere på Station Aarhus Syd, en ny 2.100 kvm døgnbemandet brandstation med værkstedsfacilitet i Aarhus-bydelen Højbjerg. 

Det skriver Cubo i en pressemeddelelse. 

Dermed går projektet nu ind i realiseringsfasen, og det er forventningen, at den nye brandstation på Søren Nymarksvej 6 tages i brug den 1. januar 2023. 

Stationen vil sikre endnu bedre dækning for borgerne i den sydlige del af Aarhus kommune og vil samtidig effektivt kunne bistå andre brandstationer i indsatsen – både i Aarhus midtby og resten af Østjylland. 

Station Aarhus Syd skal med gennemtænkte løsninger i arkitektur, indretning og funktion skabe unikke rammer og et attraktivt arbejdsmiljø for de ansatte, lyder beskrivelsen. Sikkerhed og tryghed er vigtige faktorer og medtænkes i alle bygningens zoner, fra værksteder til administration og opholdsrum. Derfor er der fokus på adskillelse af områder således, at forurenede zoner og materiel med sod og farlige partikler adskilles fra de rene rum. 

Vandt også brandstationen i Aarhus Nord 

Vinderholdet har solid erfaring indenfor teknisk krævende byggeri. 

I øjeblikket opfører Østjyllands Brandvæsen også ny Station Aarhus Nord i Lisberg, der forventes at stå klar til oktober 2021. 

Her var det netop Cubo Arkitekter som sammen med Ingeniørfirmaet Viggo Madsen i april 2019 blev valgt til at tegne den 1.1500 kvm brandstation, som K. G. Hansen opfører. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125