23948sdkhjf

Nordjysk torv får mere liv

Det centrale torv i den nordjysk by Aars får i 2021 et mærkbart løft efter Vesthimmerlands Kommune har afsat 5,1 mio. kr. til en delvis overdækning af torvet.

Tegnestuen Jaja Architects har designet vinderforslaget til overdækningen af Kimbrertorvet. Forslaget danner udgangspunkt for den endelige plan for, hvordan torvet skal indrettes. Resultatet af de allerede gennemførte høringer indgår i styregruppens videre arbejde

Det er Aars Borgerforening, som oprindeligt fik ideen til projektet for at styrke aktivitet i den centrale handelsgade i Aars og skabe bedre rammer for ophold og aktivitet på byens torv.

Derfor vil de mange foreninger, som er i Aars, også få bedre faciliteter som del af projektet. Der bliver blandt andet scene og et madsted samt depot- og toiletfaciliteter.

Over budget

- Handelslivet i Aars vil få et betydeligt løft via mange spændende aktiviteter på Kimbrertorvet, som nu kan benyttes i alt slags vejr og i en betydeligt længere sæson. Dette vil trække flere kunder og turister til byen, og de vil få gode oplevelser og vil kunne hygge sig på pladsen i al slags vejr. Det bliver også meget nemmere at arrangere noget når faciliteterne ikke skal lejes og stilles op fra gang til gang, udtaler formanden for Aars Handelsstandsforening, Jørgen Sørensen i en pressemeddelelse.

Vesthimmerlands Kommune har i 2021 sat 5,1 mio. kr. af på budgettet til projektet. Et tilsagn fra Realdania på 2,7 mio. kr. samt et tilsagn på 1 mio. kr. fra Jutlander Fonden Himmerland sikrer, at projektet nu kan gennemføres.

Det er mere end oprindeligt budgetteret for den planlagte overdækning af torvet. Derfor håber Vesthimmerlands Kommune nu, at der kan realiseres flere af de andre gode idéer, som indgår i bymidteplanen. De omfatter blandt andet en minipark med siddepladser oven for Per Kirkebys mur-kunstværk, som præger torvet - samt et springvand foran muren. Og derudover også byrumsmøbler samt beplantning.

- Vesthimmerlands Kommune ønsker et meget aktivt byliv specielt i hovedbyerne. I Aars har vi over det sidste år med stor borgerinddragelse lavet en ny bymidteplan. Resultatet er et fornemt idékatalog, hvor Kimbrertorvet er flot repræsenteret med mange gode forslag herunder ikke mindst overdækningen, siger borgmester Per Bach Laursen (V) fra Vesthimmerlands Kommune.

De væsentligste dele af projektet forventes at blive gennemført i løbet af 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156