23948sdkhjf

Træbyggeri og digitalt demonstrationsprojekt går til Farum-entreprenør

På en grøn bakketop med udsigt over Bagsværd Sø skal Adserballe & Knudsen udvide og renovere en smuk, ældre villa med en vigtig funktion, det socialpædagogiske arbejde som foreningen Livsværk udfører for udsatte børn og deres familier. 

Entreprenørvirksomheden fra Farum har vundet hovedentreprisen på projektet, som er navngivet Det Nye Bagsværd Observationshjem. Adserballe & Knudsen peger på fire hovedområder i projektet, der kombinerer renovering og CLT-byggeri; indvendige istandsættelser af den fredede villa, nedrivning af eksisterende tilbygning, etablering af ny CLT-bygning med forbindelse til villa samt landskabsarbejde på hele matriklen. 

Livsværk står bag moderniseringen og renoveringen af hjemmet, og målet er at få de fysiske rammer på stedet til at støtte endnu bedre op om det socialpædagogiske arbejde. 

Jaja Architects, AB Clausen og Bogl vandt totalrådgiverkonkurrencen om at modernisere bygningerne i december sidste år.

Digital demonstration 

Projektet er demonstrationsprojekt for den nationale strategi for digitalt byggeri, og skal således bruges til at høste praktiske erfaringer fra brug af samarbejdsformer og digitale løsninger, der fremmer et mere effektivt og bæredygtigt byggeri.

Bygherren, Livsværk, vil sammen med Bauherr, HD Lab og Værdibyg bruge ombygningen til at vise, hvordan de digitale muligheder kan bruges til at til at styrke samarbejdet i projekterings- og byggeprocessen samt sikre et bæredygtigt byggeri til rette pris og kvalitet.

I projektet man afprøve og færdigudvikle en samarbejdsmodel, hvor for eksempel de udførende virksomheder inddrages tidligt i designfasen. Desuden vil der være fokus på at skabe balance i deling af ansvar, risiko og honorering.

Projektet vil i udstrakt grad bruge digitale værktøjer til at understøtte den tværfaglige koordinering og de bæredygtige tiltag. Eksempelvis er nævnt laserscannere og droner i projekteringen, og Virtual Reality vil understøtte beslutningsprocessen for og kommunikationen mellem bygherre og brugere. 

Det Nye Bagsværd Observationshjem er finansieret af Livsværk og støttet af Realdania og Den A.P. Møllerske Støttefond. 

Byggeriet forventes klar til ibrugtagning i 2023.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125