23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: AMU skal også bestå efter coronakrisen

Dansk erhvervsliv ligger vel nærmest underdrejet i øjeblikket med de igangværende corona-restriktioner. Derfor er de økonomiske hjælpepakker også så vigtige, hvis danske virksomheder skal kunne klare sig.

I weekenden blev regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier enige om at forlænge hjælpepakken for landets AMU-udbydere, og ligesom lønkompensationsordninger mv. er det en vigtig del af hjælpepakkerne for erhvervslivet.

For når kurserne ikke kan gennemføres som følge af coronarestriktionerne mister AMU-udbyderne deres økonomiske grundlag. Men nu er de i 2021 sikret ekstra statstilskud, hvis de har færre elever og dermed færre indtægter.

For de ufaglærte er AMU-kurserne vigtige. For det sikrer dem en opkvalificering og en faglig ballast, som kan bringe dem videre til deres næste job.

Men bygge- og anlægsvirksomhederne har heller ikke råd til, at der bliver færre AMU-udbydere. For AMU-kurserne sikrer, at virksomhederne kan få deres medarbejdere på de vigtige opkvalificeringsforløb, så de kan varetage eksempelvis beton- eller kloakarbejde.

Samtidig står bygge- og anlægsbranchen i en situation, hvor den på den anden side af coronakrisen fortsat vil mangle arbejdskraft. Derfor vil det være oplagt at kigge mod de mange ufaglærte, som har mistet jobbet i eksempelvis luftfartsbranchen eller industrien.

Her vil AMU-forløbene være vigtige i en opkvalificering af de ufaglærte. Derfor er hjælpepakken til AMU-udbyderne så vigtig.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109