23948sdkhjf

Mål om overlevelse endte med køb – 29-årige overtager østjysk byggefirma

Efter at have været ansat som konsulent i otte måneder overtog Martin Frederiksen fra Københavns Vestegn den 1. december ejerskabet af Fårup Byg og Montage i Randers, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Og den blot 29-årige nybagte firmaejer har store planer for det kronjyske byggefirma, der især skal byde ind på store som små bygge- og anlægsopgaver i det nordjyske. 

Da Martin Frederiksen blev tilknyttet Fårup Byg og Montage i marts 2020 var målet, at han skulle hjælpe virksomheden godt igennem Corona-krisen. Som uddannet markedsøkonom ved CBS - Copenhagen Business School havde Martin Frederiksen en lidt anden tilgang til byggebranchen, selvom han allerede kendte den indefra efter flere års ansættelse ved blandt andre Dansk Byggeri. 

Men det, der startede som en projektansættelse med overlevelse som det primære succeskriterie, udviklede sig til et lidt af et væksteventyr, med Martin Frederiksens køb af firmaet som hidtidige højdepunkt. 

– Desværre har Covid gjort, at mange spillere i byggebranchen går under. Men når dette er sagt så er det min opfattelse, at vi nu får skilt fårene fra bukkene. Der har været for mange useriøse aktører, der har ødelagt det for de andre, der arbejder professionelt, lyder den nyslåede direktørs skudsmål i pressemeddelelsen. 

Dobbelt op på lønningslisten

Efter, at Martin Frederiksen blev ansat i foråret, fik han sammen med selskabets nu tidligere ejere udformet en vækststrategi. Siden er Fårup Byg og Montage gået fra syv til 15 medarbejdere på lønningslisten, og dertil kommer tre underleverandører, der hjælper med forskellige typer af specialopgaver.  

– Vi har via en kraftig salgs- og markedsføringsindsats fået dobbelt så mange kunder, og nogle større alliancer med landets store entreprisefirmaer, forklarer Martin Frederiksen. 

Selvom Corona-krisen stadig kaster sin skygge, er udsigterne lyse for byggefirmaet. Ordrebogen er fyldt og Martin Frederiksen har i samarbejde med selskabets tidligere ejere etableret strategiske samarbejdsaftaler med nogle af landets største ejendomsselskaber, som sikrer, at Fårup Byg og Montage ApS fremadrettet vil stå for deres underentrepriser på diverse bygge- og montageopgaver. 

Men der er naturligvis stadig plads til flere nye opgaver – og dermed også til flere medarbejdere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143