23948sdkhjf

Starks danske forretning får tysk håndsrækning

Stark Group har med sidste års opkøb af tyske Saint Gobain Building Distribution fyret ekstra op under toplinjen, og kunne mandag præsentere et årsregnskab med små 80 pct. omsætningsvækst. Men også den danske forretning har nydt godt af den tyske familieforøgelse.

I et nyt regnskab kan Stark Danmark således bryste sig af en omsætningsfremgang på 5,3 pct. til 7,4 mia. kr., mens driftsoverskuddet (EBIT) er forbedret med 56 pct., og lander på 373 mio. kr. Væksten forklares blandt andet med stordriftsfordele og en vellykket strategi.

3,3 milliarder mindre bundlinje

Det samlede årsresultat for finansåret blev 330 mio. kr. mod 3.589 mio. kr. sidste år.

Det relativt store fald skyldes, at finansåret 2018/2019 var positivt påvirket af ændringen i koncernstrukturen, hvor Stark Danmark A/S solgte datterselskaberne i Norge, Sverige og Finland til Stark Group. Dette interne salg gav i sidste finansår en regnskabsmæssig gevinst på 3.429 mio. kr.

– En fremgang i omsætningen på mere end fem pct. og en forbedring af resultatet på 56 pct. må betegnes som tilfredsstillende. Særligt i et år, hvor coronakrisen på den ene side øgede aktiviteten i visse dele af byggeriet, men på den anden side også skabte nye udfordringer, udtaler Troels Vibholm, finansdirektør i Stark Danmark, i en pressemeddelelse.

Strategien sidder i skabet

Som det gælder for moderselskabet Stark Group, har Stark Danmark med sin strategi valgt at fokusere på de små og mellemstore håndværksvirksomheder, og ifølge Troels Vibholm har det vist sig at bære frugt.

– Derfor fortsætter vi med en opdatering af strategien, der også fremover vil fokusere på SMV-kunder, slår finansdirektøren fast.

Han peger på, at Stark derudover har fokus på en række nye initiativer og services som blandt andet emissionsfrie udlejningsmaskiner og de tre Workwear Megastores, der det seneste års tid er åbnet i Aalborg, Odense og Glostrup.

Året har også budt på yderligere dansk konsolidering. I januar overtog selskabet aktiverne i den østjyske trælastkæde Sjakk A/S, hvilket har resulteret i to nye Stark-forretninger i henholdsvis Hedensted og Give, og i februar indgik Stark Danmark aftale om køb af Jens Schultz A/S, der driver fire byggecentre i og omkring Svendborg. Et opkøb der i skrivende stund afventer endelig godkendelse fra Konkurrencestyrelsen.

Nordeuropas største indkøber

De stordriftsfordele, som Stark Danmark har ved at være en del af Stark Group med tilstedeværelse i Tyskland, Norge, Sverige og Finland har også positiv indflydelse på årets resultat.

I efteråret 2019 blev det nordiske indkøbssamarbejde styrket med opkøbet af Group Saint-Gobain Building Distribution Deutschland GmbH, der giver Stark Group branchens største indkøbsvolumen i Nordeuropa.

– Denne position bruger Stark i Danmark til at sikre kunderne bedre indkøbsmuligheder og større varesortiment. Den giver også mulighed for at udvikle Starks egne varemærker, hvilket giver kunderne alternativer til konkurrencedygtige priser, skriver byggecenterkæden, der vender blikket mod den samfundsøkonomiske udvikling og aktiviteten i byggeriet, når der skal spås om fremtiden.

– I forlængelse af de gode resultater forventer vi fortsat vækst for Stark Danmark i det kommende finansår, herunder en positiv udvikling af indtjeningen og forbedring af den underliggende forretning med afsæt i virksomhedens opdaterede strategi, siger Troels Vibholm.

Stark Danmark A/S 
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 7.403 7.025
Resultat før afskrivninger, finansielle poster og skat (EBITDA) 373 239
Resultat før skat 362 3.647
Årets resultat 330 3.589
Balancesum 5.630 6.010
Egenkapital 2.662 2.592
Gns. antal ansatte ´2.290 2.309
Regnskabsåret blev afsluttet 31. juli 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125