23948sdkhjf

Fem i spil til ny rådhusbygning ved fredet Arne Jacobsen-rådhus i Rødovre

Fem rådgiverhold skal i starten af det nye år komme med deres bud på, hvordan Rødovre Kommunes nye administrationsbygning skal se ud. 

Det skriver Rødovre Kommune i en pressemeddelelse.

Den nye rådhusbygning kommer til at ligge sammen med Arne Jacobsens fredede rådhus og de fredede omgivelser ved rådhuset. Den nye bygning skal skabe synergi med de øvrige kommunale bygninger i området og bidrage til liv ved det planlagte hovedstrøg i Rødovres nye bykerne nord for det eksisterende rådhus.

De fem konkurrencehold er:

  • Christensen & Co Arkitekter sammen med Urban Power og Norconsult

  • Link Arkitektur sammen med We Architecture, Nerd Architects og Niras

  • Lundgaard & Tranberg Arkitekter sammen med Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører og Sinuz

  • Schmidt Hammer Lassen Architects sammen med Erik Brandt Dam Arkitekter, Masu Planning og Tyréns

  • Werk Arkitekter sammen med Oluf Jørgensen og Be Hamburg

De fem rådgiverhold, som er udvalgt gennem en prækvalifikation, skal vise deres bud på den bedste udformning af den cirka 8.000 kvm store administrationsbygning.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at se, hvad de kreative folk kommer op med. Det er et område, som er under stor udvikling, og bygningen er vigtig i forhold til at skabe liv i Bykernen og på det nye hovedstrøg, siger borgmester Britt Jensen i pressemeddelelsen.

Arkitektfirmaerne skal både give bud på, hvordan bygningen kan placeres, og hvordan den kan se ud. Den skal bidrage til at skabe sammenhæng i området, hvor der i forvejen er flere fredede bygninger og pladser; blandt andet rådhuset og hovedbiblioteket samt rådhusplænen og rådhuspladsen. 

Fakta: Rødovres nye bygning til rådhusfunktioner

Bygningen på cirka 8.000 kvm skal samle de administrative og borgerrettede arbejdspladser uden for det eksisterende rådhus i et moderne og fleksibelt byggeri. Det eksisterende rådhus er fredet og skal fortsætte som rådhus. 

Det nye byggeri skal tage udgangspunkt i borgernes behov og derfor møde borgeren på en enkel og inviterende måde. Samtidig skal arealet disponeres ud fra en opdeling af Rødovre Kommunes ansatte. 

Når arkitektkonkurrencen når sin ende, skal bedømmelsesudvalget, bestående af seks medlemmer af Kommunalbestyrelsen i Rødovre og tre eksterne fagdommere, udvælge det vindende forslag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172