23948sdkhjf

Grønt lys til første etape i ny bydel: Her skal der bo 7.000 borgere i 2040

Kommunen har barslet med planerne længe, og mandag blev der så givet et endegyldigt grønt lys til, at Eriksborg, Silkeborgs kommende bydel, kan blive til virkelighed.

Det oplyser Silkeborg Kommune i en pressemeddelse.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad skrev i juni er der tale om forventede 3.800 boliger med plads til 7.000 borgere, som efter planen skal være helt færdig i 2040. Bydelen opføres i etaper, hvor den nye godkendelse handler om strukturplanens første etape. Den blev sendt i høring i sommer, og er nu endeligt vedtaget af byrådet:  

Etapens godkendelse betyder et flueben til opførsel af 1.200 boliger nord for Gødvad. Derudover et bycentrum med dagligvarebutikker, et erhvervsområde samt fastsættelsen af rammer for en infrastrukturplan, en vandhåndteringsplan og for landskabsstrategien.

Sidstnævnte, udarbejdet af Leth Arkitekter, har været helt i centrum. I strukturplanen hedder det, at man arbejder med "naturen som drivkraft". Det betyder blandt andet, at ingen af de nye beboere skal bo mere end 500 meter fra et grønt område. Det sikres gennem bymæssig natur og beliggenheden midt mellem Gudenådalen i øst og det nye skovudviklingsområde Ny Nørreskov i vest.

Samtidig har man besluttet så vidt muligt ikke at nivellere hele det ellers ret kuperede område, når det skal byggemodnes.

Uden politiske benspænd eller andre kæppe i maskineriet, vil entreprenører kunne sætte gang i opførslen af de første boliger i 2021, hvorefter de første kan flytte ind i 2022, regner kommunen med.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094