23948sdkhjf

E&P vinder Civicas hidtil største renoveringsopgave

Et omfattende renoveringsarbejde og genopbygning boligafdelingen Åhaven i Odense bliver Civicas hidtil største helhedsplan. Og Enemærke & Petersen får æren af at realisere første etape, skriver den store fynsk boligorganisation i en pressemeddelelse. 

Fredag blev der indgået aftale om opførelse af 136 boliger, som udgør omtalt første etape, med Ringsted-entreprenøren, der sammen med Erik Arkitekter, Oluf Jørgensen og ByMunch By- og landskabsdesign står for at løse opgaven. 

– Vi, og særligt vores fynske kollegaer på vores nyåbnede kontor i Odense, ser frem til samarbejdet med Civica, og til at spille ind i den vigtige bæredygtighedsdagsorden, siger adm. direktør, Henrik Mielke, fra Enemærke & Petersen, i pressemeddelelsen. 

Åhaven i Odense-bydelen Dyrup ligger langs Odense Å. Grønne arealer skærer gennem ådalen og bebyggelsen har i alt 363 boliger er placeret i mindre klynger. 

River de eksisterende boliger ned til fundamentet

De første undersøgelser af de bygningstekniske problemstillinger i Åhaven blev foretaget tilbage i 2014 – og skavankerne omfatter ’næsten alt’ fra fundamentet til taget. Det var nødvendigt at ”skille” et par boliger ad for at finde ud af, hvordan renoveringen skulle gribes an. 

– De største problemer er med fugt, skimmelvækst og afdampning af formaldehyd fra spånpladerne, som boligerne er bygget af. Det har været helt afgørende for os, at vi fik undersøgt problemerne til bunds, siger Civicas direktør, Jens Pilholm, i pressemeddelelsen. 

– Vi ville finde de helt rigtige løsninger. Løsninger der omfatter, at vi river de eksisterende boliger ned til fundamentet, fortsætter han. 

Åhaven bliver efter renoveringen og genopbygningen en sund, bæredygtig og velfungerende boligafdeling. Planen ligger klar nu: Håndværkere og maskiner rykker ind i sommeren 2021 og Civica forventer indflytning i boliger i første etape i løbet af første kvartal 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156