23948sdkhjf

A. Enggaard-selskab tager næste skridt i generationsskifte

Halvanden måned efter at have sat sig i direktørstolen er Jesper Brøndum sammen mod hovedaktionær Jens Enggaard klar til at lancere en ny, offensiv strategi for - det nu tidligere - A. Enggaard Ejendomme. Firmaet skifter samtidig navn til det mere selvstændigt klingende Tecta Invest A/S, skriver selskabet i en pressemeddelelse

Tecta betyder bygninger på latin

Det nye navn er en konsekvens efter, at brødrene Jens og Asger Enggaard tidligere i år foretog et længe planlagt generationsskifte i familievirksomheden. 

– Det giver bedst mening, at Asger (Enggaard, red.) og jeg ikke ejer virksomheder med forvirrende navnesammenfald. Og samtidig gør firmanavneændringen det nu også muligt at give ejendomsselskabet en mere synlig selvstændig profil, forklarer Tecta Invests bestyrelsesformand Jens Enggaard, i pressemeddelelsen.

Spreder risikoen på type og geografi

Med en ejendomsportefølje til en bogført værdi på 650 mio. kr. og en egenkapital på 250 mio. kr. hører Tecta Invest, der er stiftet i 2011, allerede til blandt Nordjyllands større ejendomsudlejere. Og ifølge Jesper Brøndum vil udlejningsejendomme fortsat være firmaets primære fokus:

– Men fremover ikke længere så ubetinget, pointerer direktøren, der nu arbejder mod at skabe en bredere pallette til såvel kontorer, detailhandel og også boliger. 

Uden at reducere porteføljen i erhvervsejendomme nævnes også opkøb af flere boligudlejningsejendomme i Aalborg-, Aarhus- og Københavnsområdet for at sprede risiko.

Mod mere bæredygtighed

Hvad angår bæredygtighed så er det netop et fokuspunkt, som Jesper Brøndum erklærer i fortsat proces: 

– Vi er fuldt opmærksomme på, at flere af vores samarbejdspartnere i fremtiden vil have mere fokus på eksempelvis byggematerialevalg, energi- og vandgenbrug, affaldssortering med videre. Det kræver en løbende omstillingsparathed, som vi hos Tecta Invest vil blive mere opmærksomme på, både i forhold til eksisterende ejendomme og vores fremtidige nye, siger direktøren.

Tecta Invest har indtil videre administration i kontorer i BMS’ hovedsæde i Nørresundby, mens det stadig overvejes, hvor firmaet i fremtiden får mest gavn af at have permanent adresse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156