23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Nedlukningen vil gøre ondt

Samme dag som den regionale nedlukning af 38 kommuner trådte i kraft, var det alarmerende tal, som Statens Serum Institut offentliggjorde i går. 2.558 personer var på et døgn registreret smittet med coronavirus, hvilket er ny rekord.

Dermed kan man også konstatere, at den regionale nedlukning, er nødvendig. For det er nu der skal sættes ind, hvis danskerne ikke skal blive ramt af yderligere restriktioner hen over julen, og sundhedsvæsenet ikke kan følge med.

Bygge- og anlægsbranchen er indtil nu kommet nogenlunde igennem coronakrisen og klarer sikkert også nedlukningen. Men eksemplet fra byggepladsen på Odense Universitetshospital, hvor 172 ud af omkring 400 byggearbejdere er i selvisolation på grund af coronasmitte, viser også, at sætter bygge- og anlægsbranchen ikke ind med massive foranstaltninger, går det galt.

Den nuværende nedlukning kommer til at gøre ondt på hotel- og restaurationsbranchen, fitnessbranchen og oplevelsesindustrien. Den er i forvejen lagt mere eller mindre ned efter forårets nedlukning, og i en december, som for mange er højsæson, vil det koste virksomheder livet, hvis ikke regeringen sætter ind nu med hjælpepakker.

Spørgsmålet er så bare om nedlukningen er nok til at bremse smitten. Regeringen holder detailhandlen fri, men sund fornuft siger måske, at det er mere risikobetonet at gå i et storcenter en lørdag op til jul end sidde på en restaurant.

Men en nedlukning af butikker vil gøre regningen dyr, og så vil det gøre virkelig ondt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125